30. joulukuuta 2011

Vuoden viimeisiä

Täytyypäs esitellä nämä joulunajan näperrykset nyt, niin saan joulukuullekin neljä postausta. :) Huomasin vaan että on niin säntillisesti neljä joka kuukaudelle, niin jatketaan samalla linjalla...
Täällä vietetään joululomaa ihan leppoisissa tunnelmissa, mitä nyt konevuoroista on kiistaa, ja ulkopuuhia on aika vähänlaisesti. Mutta jospa pian pääsee luistelemaan ja luntakin tulisi lisää.

Joulun aikaan pistelin tämän: 


La-D-Da:n malli nimeltä "Old Crow", kiva pieni välipalapistely ja väritkin on tähän vuodenaikaan sopivat. Kangas on oikeasti tummempi, mutta näin hämärällä on vaikeaa ottaa kuvia.
Tykkään kovasti lintuaiheista ja olen keräillytkin lintumalleja aika paljon, pitäisi vaan saada niitä toteutukseen enemmän! Ehkä tavoite ensi vuodelle...


Neuloin toisen "kaupunkipipon" samalla mallilla kuin syksylläkin, täytyyhän sitä olla eri vaatteisiin sopivat myssyt. :) Lankana TeeTee Alpakka. Olen myös shoppaillut vähän lisää sukkalankoja ym, ja huomannut että ne vievät ärsyttävän paljon tilaa pistelytarvikkeisiin verrattuna... täytyy vissiin kutoa ahkerasti.
Mukavaa ja käsitöidentäyteistä vuotta 2012 kaikille! 

IN ENGLISH; This sweet little design I stitched at Christmas is "Old Crow" by La-D-Da. I´m very fond of birds and bird themed x-stitch projects and I´m hoping to stitch more of them in the future.
Below is a hat that I knitted from alpaca yarn.
Happy and crafty New Year to everyone!

23. joulukuuta 2011

Sukat ja joulukoristeita

Tämä aatonaatto on "melko" kiireinen, mutta näppäsin kuitenkin äkkiä pari kuvaa jotta voisin vielä laittaa jouluntoivotukset...
Sain hiljattain valmiiksi tämmöiset pitkävartiset sukat:


Kuvissa ovat tytön hoikissa säärissä, mutta kyllä ne ihan nätisti asettuvat omiin, pikkuisen jykevämpiin pohkeisiinikin.


Nämä ovat Novita Sukkalehden sukat A. Kiva malli minusta, tosin tein sillä lasten koolla (34) kun aikuisten koon (38) silmukkamäärä tuntui niin suurelta.
Pistelin viime viikolla myös tällaisen lintukoristeen:


Malli on viime vuoden JCS Ornaments -lehdestä, en tosin käyttänyt ohjeen mukaisia käsinvärjättyjä lankoja vaan DMC:tä. Malli on tosi kaunis, mutta viimeistelyyn en ole tyytyväinen. Taustakangas on liukasta ja reunoista rispaantuvaa, ja sain jo toisen sivun repeämään täyttövaiheessa... Mutta nyt lintunen on kuusessa, ja voihan sen sitten viimeistellä joskus uudestaan.
Tässä myös pari vanhempaa pisteltyä kuusenkoristetta:


La-D-Da:n malli taisi myös olla viime vuoden koristelehdessä, en ehdi nyt tarkistamaan :) Ihana malli, ja pistelty DMC 115 -langalla, sillä ihanan joulunpunaisella!


Sitten pari sukanmuotoista koristetta jostain vanhasta De Fil en Aiguille -lehden numerosta...


...ja tällainen ripustettava koriste, jonka malli on muistaakseni vuoden 2008 JCS Ornaments -lehdestä. Lankana Atalien "Sultane".


 Ja vielä vilahdus pistelemästäni kuusenalusmatosta, siinä toistuu tuo punatulkkukuvio neljä kertaa.
Jouluisia liinoja ja koristeita olisi vielä aika paljonkin, mutta säästän lukijoita. :) Täytyy kuvata sitten joskus paremmalla ajalla.
Paistelen tässä juuri laatikoita ja ihana tuoksu leviää taloon. Illemmalla on sitten kinkun vuoro.
Oikein tunnelmallista ja rauhallista joulunaikaa kaikille!

IN ENGLISH; It´s a very busy day as I´m preparing Christmas food. I took a couple of quick snaps of some of my stitched ornaments. I also knitted a pair of socks, in the picture my DD is Wearing them but actually I made them for myself.
I wish you a Happy and Peaceful Christmastime!

16. joulukuuta 2011

Kolme pukkia oksalla

Tällaiset koristeet sain pisteltyä tässä vesi- ja räntäsateita kuulostellessa:


Eli kolme pukkia Prairie Schoolerin "Old World Santas II" -vihkosesta. Viimeistely on taas yksinkertanen, muttta sopinee näiden mallien tyyliin ihan hyvin. Nyt pukit nököttävät käsityölipaston päällä, ja jouluksi pääsevät sitten kuuseen seikkailemaan. Kiva saada aina vähän uusia koristeita joka vuosi.

Olin mieheni kanssa muutaman päivän reissulla "ison kaupungin ihmeitä" katselemassa ( Juu, tällaiselle maalaispitäjän asukille Helsinki on ISO kaupunki! ), ja arvaatteko mikä oli matkan kohokohta? T-paidan selkämyksestä saa aika selkeän vihjeen...


Olen ollut Beatles-fani lapsesta asti, joten oli melkoinen elämys päästä konserttiin. Paul on ihana ja oli tosi mahtavaa päästä tuollaista legendaa kuuntelemaan ja katsomaan. Mies totesi konsertin jälkeen, että "taisi olla mieluisa kun rupesit niin monta kertaa itkemään"... Kivaa oli!!!

Takaisin käsityöjuttuihin. Meillä on jouluvalmistelut vieläkin aika alkuvaiheessa, mutta vähän on jo jotain laitettu esille.



Tässä kaksi jouluista pistelyä, molemmat taitavat olla JCS Ornaments -lehdestä vuodelta 2009. Sinisessä pukkimallissa  parta ja jääkarhu on pistelty valkoisella Whisper-langalla. Nytkin minulla on työn alla yksi pikkumalli JCS -lehdestä, toivottavasti sekin ehtii kuuseen tänä vuonna.


Tässä vielä tämä viimeinen Margarethasta hankittu kaappimallinen työ. Vähän on ikkunasta katsellessa erilainen tunnelma kuin kuvassa, mutta jospa se tästä vielä talveksi muuttuisi.
Loppuun vielä tuoreita tuliaisia koulun kässäntunnilta; nuorimmaisen tekemän pupun ja keskimmäisen tekemän hiiren myötä toivotan mukavia joulunodotustunnelmia kaikille!


IN ENGLISH; We have three new ornaments for our Christmas tree this year, as I´ve stitched these Santas from PS leaflet "Old World Santas II".
We took a little trip to Helsinki ( our capital in southern Finland ) and I was so excited to go to a Paul McCartney concert. I´ve been a Beatles fan since my childhood, so this was a dream come true. I admit that I burst into tears several times!
I´m showing some stitched Christmas ornaments from previous years. And below are the sweet Bunny and Mouse that my two younger kids have made at school this year, aren´t they cute? :)

4. joulukuuta 2011

Niin, sehän on jo joulukuu...

Huomasin että joulukuun myötä moniin kivoihin blogeihin on alkanut tulla päivityksiä tiheään tahtiin. Kiva juttu! :) Olen huokaillut ihmetyksestä mm. ihanien joulukalenterien vuoksi...
Minullakin on tänä vuonna pitkästä aikaa oma joulukalenteri:


Vähän vaatimattomampi kuin ehkä jollakulla muulla. ;) mutta pidän kovasti, luukuista on paljastunut suloisia metsäneläimiä, ja niistähän minä tykkään! Pahoittelen hämäriä kuvia, tänään oli niin pimeää ettei tytön kamerassa meinannut tehot riittää. Mutta voin laittaa myöhemmin lisää kuvia, kunhan luukkuja on auennut vähän enemmän. Oravan kuvaa ainakin odotellaan nuorimmaisen kanssa! :)
Lapsilla on tällainen joulusukkakalenteri:


Eli jokaisella on oma pikkuinen sukka, johon tonttu on jättänyt pikku yllätyksiä, kuten askartelutarvikkeita ja herkkuja. Tänä vuonna sukkiin on tähän mennessä ilmestynyt kynät, kumit, minilankakerät sekä teippirullat, ja kaikki ovat päässeet heti ahkeraan käyttöön.
Kehtaankohan tunnustaakaan, että olen taas shoppaillut...


Sieltä tutusta italiankaupasta oli taas pakko saada malleja... Joskus tuntuu, että siinä ajassa kun pistelee yhden mallin, tulee ostettua viisi uutta... Mitähän siitä yhtälöstä seuraa?
Olen muuten varmaan vähän "outo" ristipistelijä siinä mielessä, etten ole koskaan pistellyt yhtään LHN -mallia. Nyt tilasin niitä kaksin kappalein ("Mr´s O´Leary´s Dairy Farm" lankoineen sekä "Hillside Travellers"), ja yksi on kyllä ennestäänkin mallivarastossa ("Little House Neighbourhood"). Niitä kaikista hempeimpiä ja pastellisimpia en ole kokenut ihan omimmaksi tyylikseni, ja toisaalta ostelen pikkumalleja aika vähän , niitä kun on lehdissä ja ilmaismalleissakin aika mukavasti tarjolla. Kun ostaa vähän isompia malleja, saa rahoilleen enemmän vastinetta. ;) No, kaikkia pikkumalleja ei voi vastustaa, kuten noita ihania pikkulintuja...


Varmaan johtuu tuosta lumettomuudesta, ettei joulujutut ole vielä oikein päässeet ajatuksiin saati käytännön toteutukseen. Ajattelin vähän herätellä joulutunnelmaa pistelemällä uusia koristeita. Saas nähdä montako Prairie Schooler -pukkia päätyy kuuseen tänä vuonna.

IN ENGLISH; I´ve admired some lovely stitchy themed advent calendars in many blogs. Well, my calendar is a bit modest compared to them, but I really like those little forest animals. Kids have these tiny socks, and every morning they find a small surprise; it could be chocolate, stickers, pencils etc.
I´ve been shopping again... it seems that lately I´ve been buying a lot more than I manage to stitch!
It doesn´t feel very Christmassy yet ( we´re still waiting for snow... ) so I decided to start making some ornaments to get into the right mood.