22. syyskuuta 2013

Kaapin perukoilta kaivettu pistely, ja lämmintä syyspäiviin...

Tihkusateinen syyskuinen tervehdys...

Aloitin aivan alkuvuodesta tämän Carriage House Samplingsin suurikokoisen työn "Autumn at Hawk Run Hollow", ja pistelin sitä ihan tunnollisesti muutaman kuukauden. Sitten touko-kesäkuussa alkoi tuntua että minulla ei riitä aikaa pistelyyn, ja työ hautautui kaappiin, yksinäisenä ja hyljättynä...


Tänään sain aikaiseksi ottaa sen esiin ja silittää pahimmat rypyt. Toivottavasti tässä syksyn mittaan ehdin pistelläkin ...Kun vaan pääsisi siitä aloittamisen kynnyksestä yli. Mutta joko tätä tai jotain syysaiheista pikkutyötä olisi kyllä kiva tehdä pitkästä aikaa. Kun kerran olen taas ehtinyt neuloakin...


Tässä siis yläosa jota olen vilautellut täällä aiemminkin,


...ja tässä toinen rivi joka valmistui kesän korvalla. Nuo ovat mielestäni kauniita, värikkäitä ruutuja, kuvat vaan ovat vähän epäselviä. Sitten joskus kun työ on valmis, otan kunnon lähikuvan joka ruudusta! :) Minähän vuonna sen mahtaa tapahtua?


Syksyn Novita-lehdessä ihastuin suureen ja pehmeän näköiseen virkattuun huiviin, joten sellainen oli saatava. Osa langoista on ohjeen mukaisia, mutta kaivelin myös lankalaatikosta vanhoja Rose Mohair -sävyjä.


Huivista tulikin ihanan pehmeä ja suuri, just sellainen johon on mukava verhoutua vaikka koleassa luokkahuoneessa tai kotisohvalla.


Lähikuvassa näkyy Säde-langan paljetit. Huivissa on myös neljää eri Rose-sävyä, vihreänsävyistä Huurretta sekä ruskeankirjavaa Nalle Taika -lankaa. Varmaan aika ihanteellinen malli koota mieluisan sävyisiä pehmeitä jämälankoja?


Nalle Taikaa on myös näissä värikkäissä sukissa. Väri oli niin kirjava että yritin rauhoittaa sitä tuolla yksivärisellä langalla.


Tällaisen liivin neuloin jo kesällä Hanko-langasta, mutta se lojui pitkään purku-uhan alla. Liivistä tuli itselleni vähän pieni, enkä tykännyt myöskään kaula-aukon umpinaisuudesta. Isommalle tytölle tämä olisi juuri sopiva, mutta ei kelvannut tyylistään tarkalle 15-vuotiaalle. Nuorimmaiselle tämä on vähän väljä, mutta onhan tämä kuitenkin paljon parempi kohtalo kuin joutua purettavaksi! :)


Vielä löytyy pihalta sinnitteleviä kukkia... Kohta ne pakkasyöt varmaan tulevat. Niihinkin on jo varauduttu...


6 kommenttia:

  1. Mutta hiljaa hyvä tulee. Yksikin pisto on aina edistystä. Kaunis on tämä työsi.

    VastaaPoista
  2. Kaunis pistely. Vähitellen se valmistuu:).
    Aivan upea huivi, tuollainen pitäisi kutoa! (minä siis kudon, en neulo..) Sukat saavat mielestäni olla iloisen värikkäitä, nuo ovat kivat.
    Kauniita syksypäiviä!

    VastaaPoista
  3. Kaunis syksyisen värikäs pistely ja kakkosrivi on minusta erityisen ihana. Värikkäitä ja iloisia ovat myös neulomuksesi.

    VastaaPoista
  4. Onpa sinulla mahtavan värisiä valmiita neuleita! Ja kaunis pistely myös tulossa.

    VastaaPoista
  5. Hola Saara!! el poncho y los calcetines son preciosos!!! a mi también me gusta mucho el crochet, a si que me hago seguidora tuya y estaré encantada de que pases por mi blog es ,
    LAS AGUJAS DE ALICIA.
    Un abrazo amiga.
    Alicia.

    VastaaPoista