10. marraskuuta 2013

Väriä marraskuuhun

Hyvää isänpäivän iltaa! Kerrankin olin kotona päivänvalon aikaan, joten sain otettua kuvia niin valoisassa kuin tähän aikaan vuodesta vain on mahdollista. Pidemmittä puheitta, tässä siis viime aikojen valmistuneet pikkutyöt:



Tätä Prairie Schoolerin mallia Trick Or Treat -lehtisestä aloin pistelemään hyvissä ajoin lokakuun puolella, ja eilen illalla se vihdoin valmistui. Ohjeessa on dmc-langat, minä käytin vähän samansuuntaisia kaapista löytyneitä käsinvärjättyjä (paitsi valkoinen ja kermanvärinen ovat kyllä dmc:tä). Tuosta tuli aika kiva, mutta minut tuntien viimeistely tuskin tapahtuu vielä ensi syksynäkään...
Viimeistely on kyllä ehdoton heikkouteni; ei ole inspiraatiota eikä nykyään aikaakaan. Tarvitsisin jonkun viimeistelypalvelun että työt päätyisivät esille eivätkä pöytälaatikkoon!


Kävimme tyttöjen kanssa vähän kaupoilla syyslomalla, ja kumpikin pyysi neulomaan sukat Regian Zoofari Color -langasta. No mitäs sitä tehdään kun lapsi pyytää ostamaan lankaa... :)
Tässä siis ensimmäiset, pinkkisävyiset nuoremmalle. Aloitin neulomisen "normaalisti" varresta, ja innostuin tekemään himpun verran liian pitkät varret, joten lanka loppui kesken jälkimmäisen sukan kärkikavennuksissa. Onneksi kaupasta löytyi myöhemmin vielä yksi kerä tuota samaa väriä, ja sain sukat valmiiksi. Isomman tytön sukissa taidan nyt suosiolla opetella sen varpaista aloittamisen, hänellä kun on viisi numeroa isompi jalkakin.
Osaisiko joku muuten vinkata, mistä löytyy selkeä ohje varpaista aloitettuihin sukkiin?


Uutta neonpunaista Isoveljeäkin piti tietysti testata... (Voin kyllä tunnustaa että olen ostanut varmaan kaksi isoa "ruokakassillista" lankaa tänä syksynä, tuon tarkempia tietoja ei ole määrästä, laadusta eikä kohteesta!)
Molemmat tytöt tilasivat mustapinkit lapaset, taas nuoremmalle ensiksi:


Isosisko saa omansa kunhan muistan ja raaskin ostaa lisää mustaa lankaa. Jonkinlaista sarjatyöskentelyä siis tämä neulominen nykyään...
 Värit ovat kuvissa hieman haaleat, tuo neonpunainen on oikeasti tosi sähäkän väristä. Siksi päädyinkin tuollaiseen malliin jossa musta vähän taltuttaa räikeyttä. Tuli kyllä mukavan lämpimät lapaset pakkaskeleille.


Sitten halusin arkisen pipon itselleni. Tämä on neulottu Hjertegarnin Woolcott-langasta, joka on 55 % villaa ja 45 % puuvillaa. Lankaa jäi sen verran, että ranteenlämmittimet tms. siitä vielä saisi. Pipoja tarvitsisin vielä lisääkin, ehkä hieman lämpimämpiä ja koristeellisempia.


Tässä pipo vielä nätimmässä päässä, vaikka se tytölle onkin hieman iso. :)



Pistelyrintamalle kuuluu sellaista, että viime yönä aloittelin kuudetta ruutua AaHRH -työhön. Ja jokin aika sitten tuli mieluisaa postia; raaskin tilata Italianmaalta huopakangasta sekä tuon jokavuotisen JCS-joululehden. Vielä ei ole oikein inspiraatio iskenyt noiden suhteen, mutta jahka tässä on aikaa selailla lehtiä ja malleja vähän tarkemmin, niin ehkä pistelyaiheet keikahtavat syksyisistä jouluun...

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva on uusin pistelys, tunnelmallineni!
    Tykkään tyosta pinkistä langasta mustan kanssa, näyttävät lapaset!

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana tuo pistelysi! Niin lämpimät värit ja kaunis malli.
    Kivoja neuleita myös.

    VastaaPoista
  3. Täällä taas kuvissa todella upeita neuleita-mahtavia nuo pinkki-mustat lapaset! Minäkin tykkään tuosta syksyisestä pstelystäsi ,siinä huomi kiinnityy erityiesti upeanväriseen taloon. Voi,onhan tässä aikaa vielä paljonkin ennen Joulua ja tuosta lehdestä varmasti löytyy ideoita :) Kiitos mistä ystävällisemmistä kommenteista -ihanaa jos olen voinut ilahduttaa Sinua kukkakuvillani !

    VastaaPoista
  4. Kivoja käsitöitä! :)

    Olisiko tästä apua varpaista aloitettaviin sukkiin:

    http://www.ullaneule.net/0305/neuvot_sukka_varpaista.html

    Sukathan voi neuloa varpaista alkaen hyvin monella tavalla, aloitustapoja on monia kuten myös kantapäitä, mutta kun yhden tavan opettelee, niin siitä on sitten helppo lähteä kokeilemaan muitakin. :)

    VastaaPoista
  5. Hienosti olet valinnut muunnellut värit pistelyysi ja tästä tykkään, vaikka nuo Halloween aiheiset ei muuten minua kovin innosta. Kivoja ja tarpeellisia neulomuksiakin olet saanut tehtyä.

    VastaaPoista