4. joulukuuta 2011

Niin, sehän on jo joulukuu...

Huomasin että joulukuun myötä moniin kivoihin blogeihin on alkanut tulla päivityksiä tiheään tahtiin. Kiva juttu! :) Olen huokaillut ihmetyksestä mm. ihanien joulukalenterien vuoksi...
Minullakin on tänä vuonna pitkästä aikaa oma joulukalenteri:


Vähän vaatimattomampi kuin ehkä jollakulla muulla. ;) mutta pidän kovasti, luukuista on paljastunut suloisia metsäneläimiä, ja niistähän minä tykkään! Pahoittelen hämäriä kuvia, tänään oli niin pimeää ettei tytön kamerassa meinannut tehot riittää. Mutta voin laittaa myöhemmin lisää kuvia, kunhan luukkuja on auennut vähän enemmän. Oravan kuvaa ainakin odotellaan nuorimmaisen kanssa! :)
Lapsilla on tällainen joulusukkakalenteri:


Eli jokaisella on oma pikkuinen sukka, johon tonttu on jättänyt pikku yllätyksiä, kuten askartelutarvikkeita ja herkkuja. Tänä vuonna sukkiin on tähän mennessä ilmestynyt kynät, kumit, minilankakerät sekä teippirullat, ja kaikki ovat päässeet heti ahkeraan käyttöön.
Kehtaankohan tunnustaakaan, että olen taas shoppaillut...


Sieltä tutusta italiankaupasta oli taas pakko saada malleja... Joskus tuntuu, että siinä ajassa kun pistelee yhden mallin, tulee ostettua viisi uutta... Mitähän siitä yhtälöstä seuraa?
Olen muuten varmaan vähän "outo" ristipistelijä siinä mielessä, etten ole koskaan pistellyt yhtään LHN -mallia. Nyt tilasin niitä kaksin kappalein ("Mr´s O´Leary´s Dairy Farm" lankoineen sekä "Hillside Travellers"), ja yksi on kyllä ennestäänkin mallivarastossa ("Little House Neighbourhood"). Niitä kaikista hempeimpiä ja pastellisimpia en ole kokenut ihan omimmaksi tyylikseni, ja toisaalta ostelen pikkumalleja aika vähän , niitä kun on lehdissä ja ilmaismalleissakin aika mukavasti tarjolla. Kun ostaa vähän isompia malleja, saa rahoilleen enemmän vastinetta. ;) No, kaikkia pikkumalleja ei voi vastustaa, kuten noita ihania pikkulintuja...


Varmaan johtuu tuosta lumettomuudesta, ettei joulujutut ole vielä oikein päässeet ajatuksiin saati käytännön toteutukseen. Ajattelin vähän herätellä joulutunnelmaa pistelemällä uusia koristeita. Saas nähdä montako Prairie Schooler -pukkia päätyy kuuseen tänä vuonna.

IN ENGLISH; I´ve admired some lovely stitchy themed advent calendars in many blogs. Well, my calendar is a bit modest compared to them, but I really like those little forest animals. Kids have these tiny socks, and every morning they find a small surprise; it could be chocolate, stickers, pencils etc.
I´ve been shopping again... it seems that lately I´ve been buying a lot more than I manage to stitch!
It doesn´t feel very Christmassy yet ( we´re still waiting for snow... ) so I decided to start making some ornaments to get into the right mood.

6 kommenttia:

 1. Kaunis joulukalenteri sinulla! Minullakin on pakettikalenterin lisäksi kalenteri, josta paljastuu joka päivä Martta Wendelinin tunnelmallisia kuvia.

  Ihania shoppailuita. Minäkin muuten tein tänään pienen tilauksen Italian kauppaan...

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat ostokset. Ja aina pitää ostokset tunnustaa ja näyttää meille muille! Nuo pikkulintukoristeet on nätit, kenen suunnittelijan malleja ovat? Voisin yrittää bongata. Aika monta lintua sinun ostoksissa on, taitaa olla yksi suosikeistasi? Minä tykkään myös linnuista, pöllön lisöksi siis muistakin :)

  VastaaPoista
 3. Juu,ehdottomasti pitää esitellä ostokset ,jaettu ilo on moninkertainen :)

  Kaikki sun ostokset on niin kauniita ,mun suosikki on tietty tuo The Sampler Girlin (?)
  kartonpuutarha..

  Suloiset Joulusukat teillä ja luontoaiheinen kalenteri on kyllä ihan huipputyylikäs.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kalenteri. Meilläkin ihan perinteinen kuvakalenteri koko perheelle. Sellainen ihana vanhanaikainen luminen kaupunkikuva...
  Oi noita ostoksiasi! Ihania malleja. Ja ehdottomasti pitää olla varastoja, mitäs kun yhtäkkiä inspiraatio iskee, eikä ole mitään saatavilla;).
  Hienoja joulupukkeja tulossa sinulla.
  Oikein mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. Kaunis kuvakalenteri ja nätit joulusukat lapsilla.
  Ihania lintumalleja olet kyllä löytänyt, oi ja voi miten ovatkaan ihastuttavia!
  Minä yritän pitää järjen päässä ostoksieni kanssa...hirveästi tekisi mieli tilailla kaikkea ja käynkin usein "näyteikkunaostoksilla"...

  VastaaPoista
 6. Söpönen pöllönen tuossa alhaalla, ja tuo Isa Vautierin malli on niiiiiin kaunis ja niiiiiin talvinen; ihanaa, että olet pistellyt sen!

  Joulukalenterisi ei yhtään kalpene muiden rinnalla: tosi kivaa, kun siinä on eläimiä! Näytä ihmeessä sitä jatkossakin, t. Eläinfani!

  Ja kyllä kehtaa tunnustaa, että on shoppaillut, kun ei ole mihinkään turhaan rahaansa pistänyt, vaan pistelytarvikkeisiin ;). Ihan käsittämättömän ihania nuo lintumallit, eihän noita VOI vastustaa! (Eikä tarvi :).)

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista