5. tammikuuta 2012

Rannekkeet, ostoksia ja prinsessa

Tammikuu toi onneksi vähän lunta ja pakkasta tullessaan. Eilen puikoilta valmistuivat lämmikkkeeksi nämä rannekkeet:


Lanka on samaa TeeTee Alpakkaa kuin edellisen kerran myssykin. Oli yksi kerä jäljellä, ja Tekstiiliteollisuuden sivuilta löytyi kiva, simppeli ohje. Nyt lankaa on niin vähän jäljellä etten enää keksi mitä siitä tulisi.
Vähän haikeana luin ilmoituksen Violariumin lopettamisesta, ja pitihän sitä sitten vielä kerran käydä ostoksilla.


Ihanuuksiahan olisi ollut vaikka kuinka, mutta olen hamstrannut malleja niin paljon että yritin pitäytyä tarpeellisissa ostoksissa. Eli monta ihanaa pellavanpalaa, pari hempeää lankatokkaa sekä tuo yksi Jardin Privén malli. Ostin keskimmäisen Sampler au Bouquetin heti sen ilmestyttyä, mutta sitten en osannutkaan alkaa sitä pistelemään kun mielessä kaihersi pitäisikö ne mallit kuitenkin pistellä yhdessä... Alan kyllä kallistua erillisiin töihin, tai mahdollisesti nämä I ja II -osat yhteen... ja tietysti noista voi pistellä myös yksittäisiä pikkumalleja. Long Dog Samplersin ihania malleja olen kuolannut Violariumin sivuilta varmaan kymmeniä kertoja, mutta enpäs sortunut nytkään, kun on noita isoja malleja jo aika paljon ...nyt ovat onneksi jo menneet ne minun suosikit, niin ei ole pelkoa repsahtamisesta!

Pistelyissä olen jatkanut hieman tätä pitkänmatkanprojektiani:


Eli Lumikki eläinystävineen on alkanut hahmottua tähän "Snow White  Discovers the Cottage" -työhön. Kuva on vain tuosta vasemmasta alanurkasta, muualle ei ole tullut lisäpistoja. Aloitin tätä joskus viime kevättalvena, joten hyvähän tuota olisi saada edistymään enemmänkin. Mukava sitä on pistellä, mutta kun ei tahdo pitkäjänteisyys riittää! Mieli tekisi niin monen muun työn kimppuun... No, jos saisin pisteltyä tuota suunnilleen viikko/kuukausi -tahdilla niin edistyisi kuitenkin ihan mukavasti.
Mukavaa loppiaisviikonloppua! (Milloinkahan tuon kuusen raaskii laittaa pois...?)

IN ENGLISH; The rest of my Alpaca yarn turned into these handwarmers. I was a bit sad to hear that the lovely Finnish needlework shop Violarium is closing down. They have a sale now, so I ordered some lovely new linens etc. I was very tempted to buy some of my favourite charts by Long Dog Samplers, but stayed strong. Here´s a progress picture of my long term project, "Snow White Discovers the Cottage". The lower left corner has some new stitches on it. I don´t have enough patience to stitch this for long a long period of time, but at least I´m making some progress every now and then.

9 kommenttia:

 1. Kivat rannekkeet. Minulla on tuosta sarjasta se keskimmäinen(muistaakseni..), aion tehdä vain sen yhden. Mutta voithan tehdä niistä kaksi eri taulua ja ripustaa vierekkäin?
  Oi, huokailen kun katson noita isoja töitäsi.. Ihana. Ja paljon pisteltävää;)

  VastaaPoista
 2. Rannekkeet ovat nätit, voi kun saisi joskus itsekin tehtyä. Ihailen minäkin Lumikki-työtäsi, itse en ole milloinkaan tehnyt isoja pistelyitä.
  Minäkin tein Violariumiin tilauksen, mutta hyvin maltillisen, olisin voinut riehaantua ehkä vähän enemmänkin;)
  Meillä heitettiin kuusi tänään "pellolle", ensin ei meinannut raaskia millään kun se oli niin kaunis ja hyväkuntoinen, mutta nyt on toisaalta ihan kiva kun on joulu raivattu pois, niin ihanaa aikaa kuin se onkin.

  VastaaPoista
 3. Upeat rannekkeet,ihan unelma-ihanat!
  Rp-shoppilu on ilomme ja niin hehkuvan värisiä ovatkin nuo pellavat että ei niitä olisi voinut kauppaan jättää...
  Samantyylisin aatoksin minäkin olen tuon Jardin Priveen III- osaisen ison samplerin suhteen...yhteen vai erikseen.
  Nyt luulen että erikseen sitten kun sen aloitan.
  Minullahan on isoja töitä kesken useampia..
  -on Long Dog S.n
  "Quatre Saisons",Amerikkainen "This is The Day"
  jai iäisyysprojekti Candamar Designes
  "Little Angels".

  Lumikki on niin upea,tykkään,tykkään :) :)
  ( eikä yhtään valmistaa,nyyh)

  VastaaPoista
 4. ...Hups ,kun rivit hyppeli kirjoittaessani
  -tarkoitin tietenkin että MINULLA ei ole vielä yhtään valmista isoa työtä...

  VastaaPoista
 5. Lumikki näyttää tosi kivalta. Lämpimät ja kauniit rannekkeet!

  VastaaPoista
 6. Lumikki se näyttää aina vaan niin söpöltä :).
  Juu, on se mukava tehdä noita pieniä töitä välillä, että valmiiksikin saa, vaikka minun(kin) luonteeni mukaista on aloittaa suuria töitä. (Ja monta kerralla :D.)
  Kauniit kämmekkäät! Sitäpaitsi kämmekkäiden käyttöominaisuudet ovat ihan lyömättömät: lämmittävät ja ovat somat niin sisä- kuin ulkokäytössä!

  Sinä olet hillinnyt itsesi oikein kadehdittavasti noissa loppuunmyyntiostoksissa. Samaa ei voi sanoa minusta - odotas, kun näet :D.

  VastaaPoista
 7. The snow white picture is going to be beautiful when it is finished !

  VastaaPoista
 8. Kiitokset onnitteluista :) Juu, synttärivaihdot on ihan yltiökivoja! (Ja käsityöhamstrauksestani en pode yhtään huonoa omaatuntoa; säästetään sitten vaatteista ja sen semmoisesta :D.)

  VastaaPoista
 9. oii, tuo Lumikki on ihanan, onko se niitä Kinkade tms juttuja. Joskus niitä katsonut..Itse tahtoisin sen Helinäkeiju/Peter Pan työn. Ja aivan ihanat nuo rannekkeet. Minä tänään maksoin kolmannen loppuunmyyntitilaukseni Violariumista...hups..:D

  VastaaPoista