9. huhtikuuta 2012

Neulavihko ja vanhoja juttuja

Nyt alkaa olla pääsiäisvapaat vietetty, ja niskaakin on lepuutettu jo niin pitkään että kovasti tekisi jo mieli uusien haasteiden kimppuun.
Melko hiljaista on ollut käsityörintamalla, mutta sain kuitenkin tällaisen pienen lehdenkylkiäisen pisteltyä:


Kauppareissulta tarttui muutama viikko sitten mukaan Cross Stitcher -lehti monen vuoden tauon jälkeen. Ei se lehti kovin sykähdyttävältä vaikuttanut nytkään, mutta innostuin kuitenkin pistelemään tuota mukana tullutta kylkiäistä, neulavihkoa huopapohjalle. Oli jotenkin niin helppo kaiken laiskotuksen keskelläkin aloittaa tuo, kun kaikki tarvikkeet olivat valmiina... :)
Koskaan ennen en ollut käyttänyt waste canvasia, mutta tulipahan sekin nyt kokeiltua. Ja tämmöinen tästä sitten tuli. Värit ovat vähän räikeitä minun makuuni, ja kyllähän noista tarvikkeista huomaa että ovat ns. halpoja; langat meinasivat nukkaantua ja huopa ei ollut kovin pehmeää, muuta ei se mitään.


Meinasi kyllä harmittaa kun heti alkumetreillä huomasin että lankoja on liian vähän. Tästä alemmasta kuvasta näette mallikuvan lehdestä, ja siinä ruusuja on enemmän. Siniset kuitenkin riittivät vain tähän asti, ja punaista piti jo ottaa omista varastoista, joten päädyin sitten tekemään kolmen ruusun version. Lehdessä kuitenkin neuvottiin pistelemään kahdella säikeellä, joten joku virhe on varmaan jossain vaiheessa sattunut.
Mutta kuten sanoin, ei se mitään, nyt minulla on kuitenkin uusi neulavihko. :)


Laitanpa tässä samalla pari kuvaa vuosien takaisista pistelyistä. Niitä kun on seinät täynnä, niin riittää esiteltävää vaikkei kovin ahkerana olisi ollutkaan. Tämän mustalle aidalle pistellyn kukkokitin valmistajaa en muista, siitä on jo niin kauan kun tämä on ollut työn alla. Kangaskin on jo alkanut haalistua harmaaksi. Taustalla oleva kukkakuvioinen "paspiskangas" tuli myös kitin mukana.


Tämä "Somebunny" -työ on varmaankin noin seitsemän vuoden takaa, koska muistan se roikkuneen nuorimmaisen pinnasängyn yllä. Lastenhuoneessa se on edelleen, ja seurana sillä on aika monta muutakin pisteltyä taulua, joten varmaan palaan asiaan jossain vaiheessa. Nämä nyt olivat tällaisia pääsiäisaikaan sopivia...


Vielä pari "All Our Yesterdays" -työtä muutamien vuosien takaa. Näitä olisi enemmänkin, mutta kaikki eivät nyt ole seinällä  ...tai itse asiassa kaikki eivät ole vielä pisteltyinäkään!
Ylemmän nimi taitaa olla "Beach Party" ja alemman "To the Beach We Go".


IN ENGLISH; I haven´t had much stitching time, so all I´ve finished is this freebie kit that came with the Cross Stitcher magazine. I bought an issue of the magazine from a grocery store, but it is not exactly my favourite style. Also I´m not completely happy with the quality of the kit, I ran out of thread for example, but here´s my new needlebook anyway! :)
Here are some old stitching projects from about 5-7 years ago. Our house is full of them so maybe I should show some every now and then.

9 kommenttia:

 1. Nuo AOYt on niin ihania! Mullakin on paljon Niitä pisteltyinä ja ei yhtään seinällä tällä hetkellä. Ne on menossa joko portaikkoon tai tyttöjen huoneeseen, mutta aina vaan unohtuu ne laittaa. Ihania kyllä ovat ja aion niitä lisääkin vielä joskus tehdä, malleja on varastossa vaikka kuinka.
  Kiva kun laitat aina näytille noita sun vanhempiakin juttuja, ne kiinnostaa kovasti. Kiinnostaa toki siis uudetkin :)

  VastaaPoista
 2. Soma neulavihko ja se on kiva kun on kaikki tykötarpeet valmiina viimeistelyyn.
  Hui miten hienoja pistelyitä sinulta löytyykään, tuo kukko on tosi upea ja kiva kehysidea siinä!

  VastaaPoista
 3. Kyllä,kyllä ihan oon samaa mieltä eli todella hienoa kun laitat näitä aiemmin pistelemiäsi töitä esille.
  OAY.t on niin hellyyttäviä ja hienoja kaikki muutkin.

  VastaaPoista
 4. Kiva neulavihko. Hienot värit siinä. Kukossa on tosiaan hieno kehys ja hieno se on muutenkin.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Oi, kun on ihastuttava tuo kukko!
  Samaa neulavihkokitin langanvähyyttä valittelivat muutkin CS:n Facebook-sivulla. On kyllä ärsyttävää, kun lehteä markkinoidaan tuommoisilla kylkiäisillä, ja sitten materiaalit ei edes riitä! Samoin on minullakin käynyt jonkun CS-kitin kanssa joskus...

  VastaaPoista
 6. Kauniita tauluja sinulla! Upea tuo kukko! Puputaulu on suloinen ja nuo rantakuvat aivan ihania.
  Blogissani olisi sinulle tunnustus, jos haluat sen ottaa vastaan:)

  VastaaPoista
 7. Ihan tuttua kauraa CS:n ilmaiskitin kanssa. Ei riittäny langat mullakaan, ilmaiskitti oli vaan erilainen. Ja kerran oli liian vähän kangasta yksien joulukorttien tekoon ja toisella kerralla kankaan tiheys oli väärä.... Pistelty kuva ei mahtunutkaan linnun sisään. Onneksi kuulin jutusta ajjoissa ja osasin vaihtaa oikean kankaan.

  Noin muuten sulla on iahnia pistelyjä. Noi AOY:t on todellakin upeita ja kukko mahtava. Musta on ihan kiva katsella välillä vanhojakin töitä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kauniita nuo kehystämäsi ristipistotyöt!Tuo kukko on aivan huikea!

  VastaaPoista