26. kesäkuuta 2012

Berries, Birds and Blooms

Kesäinen tervehdys kaikille! Tämä kesäkuu on ollut niin huisketta ja hulinaa ettei ole ehtinyt koneelle istua. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa on kuitenkin aina löytynyt vähän pistelyaikaa, ja eilen illalla sainkin viimein valmiiksi tämän:


Kyseessä on siis Blue Ribbon Designsin malli nimeltä "Berries, Birds and Blooms". Malli löytyy toissakeväisestä JCS -lehdestä. Tässä vähän lisäkuvia, jotta noista pikku laatikoista saisi paremmin selvää...Smyrna-pistoja on käytetty mm. talon katossa ja tuon keltakukkaisen ruudun reunuksissa. Lankoina käytin DMC:tä ja Weeks Dye Worksia. Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin WDW:n lankaa, ja olen pikkuisen pettynyt; osa langoista, kuten tuo vaaleanruskea "Bright Leaf", näyttää niin tasaväriseltä että melkein olisi voinut perus-DMC:llä pistellä. Liekö huonoa tuuria? Onko jollakulla kokemusta erimerkkisistä käsinvärjätyistä, oletteko huomanneet laatueroja? Hmm, jos ei olisi mitään budjettia tälle käsityöharrastukselle, pistelisin aina vaan Belle Soie -silkillä! :)


Lemppariruutu vaihtui monta kertaa tätä työtä pistellessä, ja nyt en kyllä enää osaa sanoa mikä se lemppari olisi...


Taloruudun pistelyä ainakin odotin, ja siniset kukat  korissa on kivoja, samoin siniset linnut ja violettisävyiset kukat... ja pikkuinen pupuruutu. :)


Neulepuikot eivät ole eksyneet käsiin kovin montaa kertaa kesän aikana... Ehkä sitten taas kun kiireet helpottavat.


Tämä tekeillä oleva työ on muutenkin niin hidasta sorttia, simppeli suorakaiteen muotoinen pitsihuivi Drops Lace -langasta. Saas nähdä minä vuonna sitä pääsee käyttämään!


Tässä vielä loppukevennyksenä meidän "hoitolapsi", siskon ranskanbulldoggi jonka kanssa lapset ovat viime päivinä touhunneet innoissaan. Ja minä olen saanut reipasta lenkkiseuraa. :)

IN ENGLISH; I´ve been very busy lately, no time to sit down in front of the computer. And hardly any stitching time. Last night I finished "Berries, Birds and Blooms" by Blue Ribbon Designs, stitched with WDW and DMC. My knitting project doesn´t seem to progress at all.
Below is a photo of my sister´s little dog, we´ve been taking care of her for a couple of days now.

10 kommenttia:

 1. Onpa teillä suloinen hoidokki siellä =D. Tosi kaunis tuo pistelysi.

  VastaaPoista
 2. Upea pistely! Aivan ihanat värit ja kaunis malli. Minullakin kaulaliina tulossa, vaaleansininen kesäksi.
  Söpö koira:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis malli! Kiva, kun on monta pientä mallia yhdessä. Saa aina jotain valmiiksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiva nähdä kokonaisuudessaan pisteltynä tämä malli. Kaunis raikkaine väreineen!
  Lutuinen koirakuva :).

  VastaaPoista
 5. Todella hehkuvat värit työssäsi ,
  sinulla on niin kaunis pistely-käsiala ja smyrna-pistotkin niin täydellisen muotoisia .
  Upea työ :)

  Kyllä noissa käsinvärjätyissä langoissa on paljon eroja!
  -monet WDW-langat on aika "yksivärisiä" ja sitten osassa niistä on tosi kirkkaat sävyerot.
  Sama juttu Crescent Coloursin langoissa jotka ovat myös melko yksivärisiä mutta sävyt ovat ihanan pehmeitä ,tykkään niistä ja Gentle Arts -langoista tosi,paljon.
  Threadworx langoista taas löytyy ihan huikean hienoja monivärisiä värjäyksiä- oon vasta äsken tutustunut niihin..

  Sitten myös värjäyserät usein ikävä kyllä vaihtelee niin että isompaan työhön kannattaa ostaa kaikki langat kerralla että saa varmasti samaa väriä.

  Netistä on siitä kaupan pienestä kuvasta välillä tosi hankala päätellä millainen väri oikeasti luonnonvalossa on...

  Niin suloinen pieni koira-kyllä on makoisat unet soffalla :)

  VastaaPoista
 6. Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! Kiva tuli kyllä tuosta työstä, sinä osaat tehdä vielä niin siistiä jälkeä erikoispistoillakin, mulla tahtoo aina vähän takuta...
  Samaa olen minäkin miettinyt noitten erikoislankojen kanssa, että ovat joskus niin tasavärisiä että eipä juuri dmc:stä erota. Mulla ei olekaan kokemusta mistään silkkilangoista mutta voin kyllä kuvitella että ovat ihania! Yleensäkin yritän tulla toimeen ihan dmc:llä mutta tietysti on ihanaa silloin tällöin raaskia ostaa jotain erikoisempaakin.

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä Lumiruusun kanssa langoista. Välillä on tosi vähän liukumaa ja välillä enemmän. Eri aikaan tilattaessa voi samasta väristä saada varsin erilaisen version kuin edellisellä kerralla.

  Kaunis pistely, ihanat värit siinä.

  Söpöinen hoidokki teillä :)

  VastaaPoista
 8. Ihana kokonaisuus tuo pistelymalli. Siitä on helppo irrottaa tarpeen mukaan jotain kivoja yksityiskohtiakin.

  Mulla on menossa nyt muutama pistely, jossa on Crescen Coloursin lankoja. Osa langoista on tosiaan niin hailakastui väriään vaihtavia, että eroa ei oikein edes huomaa. Vuuhdillä näkee, että langassa on jotain eriväristä kohtaa, mutta kun sen piostelee, ihan pisto kerrallaan niin lopputuloksessa ei näy kyllä mitään vaihtelua. Värjäyserissäkin voi olla eroa.

  Ja sitten mulla on yksi Atalien lanka, jossa on kyllä langan värjäyksen jälkeisen pesun jälkeen unohtunut huuhtelu. Lanka haisee todella voimakkaasti pesuaineelle... Ja mä kun olen vielä vähän herkkis kaikkien näiden kemiallisten hajujen kanssa...

  VastaaPoista
 9. Ai että, mikä hoidokki; tosi suloinen!
  Minun suosikkiruutu on tuo sinisten lintujen ruutu :D. Kesäisen kiva ja runsas työ kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana työ! Toinen toistaan kauniimpia ruutuja on siinä, vaikea olisi sanoa lemppariaan.

  Kyllä noissa langoissa on paljon eroja minunkin mielestäni, mutta se kai kuuluu käsinvärjättyjen luonteeseen osittain. Toisaalta käsinvärjätyiltä odottaa sellaista sopivaa
  vaihtelua, muuten kai olisi ihan sama pistellä normimuliineilla... Tosin joskus värjäyserien välillä on niin hurjasti eroa, että sitä ei oikein voi käsittää.

  Ihana koira teillä hoidossa, suloinen kuva :)

  VastaaPoista