4. kesäkuuta 2012

Alkukesän tunnelmia

Meidän kesälomailu on alkanut mahapöpön merkeissä, mutta eiköhän se touhu tästä pian virkeämmäksi muutu. Jännittää vaan , kun esikoinen ei ole vielä ollut kipeänä, ja hänellä alkaa parin päivän päästä lentopallokauden huipentuma Power Cup. Täytyy pitää peukkuja ettei tarvitse kipeänä leireillä!
Vaikka kalenteri näyttää kesäkuuta, oli viikonloppuna niin hyytävän kylmää ja sateista, että ilman villasukkia ei todellakaan tarennut:


Tässä taas uusi valmistunut pari, Regian ohuesta sukkalangasta kudottu. Kerässä oli niin kivat ja omantuntuiset värit, etten kyennyt jättämään sitä kauppaan.
Vähän aikaa sitten aloitettu pistelytyö on nyt tällaisessa vaiheessa:


Kyseessä on Blue Ribbon Designsin malli nimeltä "Birds, Blooms & Berries", joka löytyy toissakeväisestä JCS -lehdestä. Useampi henkilö taisi kommentoidakin, että malli näyttää jotenkin tutulta. Minusta näissä BRD -malleissa on omanlaisensa tyyli, ja noita pieniä, nopsasti valmistuvia "laatikoita" on kiva pistellä.
Tähän mennessä pistellyissä laatikoissa on aika paljon tummanpunaista, mutta seuraaviin on vielä tulossa esim keväistä vaaleanvihreää, keltaista jne.
Meidän talouden ainut kamera, tytön peruspokkari, tuntuu olevan hajoamassa eikä suostu tarkentamaan kunnolla, joten eipä nuo käsinvärjätyt langat oikein pääse oikeuksiinsa, mutta täytyy koittaa sitten valmiista työstä saada parempia kuvia.
Onko muita Blue Ribbon Designs -malleista pitäviä? Minä pistelin viime syksynä sen "Autumn Leaves & Sunflower Seeds" -mallin josta tykkään kyllä kovasti, ja pari heidän isompaa malliaan on kärsivällisesti odotellut laatikossa, kunhan vain ehtisin niitä pistelemään... :)

Tässä vielä (hiukan epäselvä) kuva vuosien takaisesta työstä, niitä kun riittää...


Tämä on joku Lanarten kitti jonka nimi on jo painunut unholaan. Taisi olla ihan ensimmäisiä töitä joita aikanaan pistelin evenweavelle, ja muistan kyllä että noiden kirahvin eri sävyjen kanssa sai olla tarkkana. Keijukaisissa on metallilankaa punaisena, sinisenä sekä kullan- ja hopeanvärisinä, vaikkei tästä kehnosta kuvasta oikein erotakaan. Ja edelleen tämä on saanut olla tytön huoneen seinällä, vaikka murrosikäisellä on ehkä hieman erilainen maku kuin leikki-ikäisellä! :)

IN ENGLISH; It´s June but the weather has been quite cold and rainy, so my new socks knitted from Regia sock yarn have been necessary. Here´s a progress pic of my wip; it´s a Blue Ribbon Designs chart from JCS magazine (Spring 2011), called "Birds, Blooms & Berries".
Below is a really old work of mine, a Lanarte kit that I stitched years ago for my eldest daughter.
I´m sorry the pictures are a bit blurry, I always borrow my DD´s camera and now it seems to be breaking down.

9 kommenttia:

 1. Onpa ihanan pirtsakat sukat! Toivottavasti mahapöpö häviää, ikävä aloittaa loma sairastamalla. Täällä alkoi samaa rataa, tosin kuumeella, joka meni jo, mutta ääni on vielä melkoisen hauskan käheä :)

  Blue Ribbon Designsin mallit on ihania! Minullakin on tuo sama odottamassa ja pari muutakin ihanuutta, noita samantapaisia. Voi pitäisiköhän aloittaakin joku vaikka pikkuinen osa jostain mallista kesän kunniaksi...

  VastaaPoista
 2. Niin kauniin pehmeat "kukkavärit" sukissa :)

  Ihana Keijut ja Kirahvi pistely ,nuo lanarten kitit on aika haastavia...
  Minulla on kesken pienet "kiiltokuvaenkelit" ja aiemmin ooon tehnyt Lanarten "Rafaelin enkelit" ,miten niin ppieniin (postikortin kokoisiin olikin saaatu niin monta värinvaihtoa...
  Lopputulos kyllä niissäkin palkitsee tarkan työn :)

  BRD-mallit on kaikki kauniita ja tykkään niistä tosi paljon, kuuluuvat hankintalistalle kun en ole yhtäkään vielä tehnyt...
  Täytyykin mennä casa ceninaan kurkkimaan :)

  VastaaPoista
 3. Taasen kivat sukat!

  Tykkään tuosta BRD:n mallista, minullakin on tuo lehti ja olen siitä jokusen pienen osan tehnytkin. Kiva kun taas musitui mieleen jos tarttee pientä ja sievää nopeaa psitelyä. Kiva olisi kyllä koko mallikin tehdä, ehkäpä joskus:)
  Mitenkähän viimeistelet tuon???
  Kyselit siitä sydänpaspiksesta. Sari osti minulle kotikaupungistaa (Turusta)niitä ystävällisesti joskus pari kappaletta. Niitä on myynnissä ainakin CC:ssäkin.

  VastaaPoista
 4. Todella ihanat värit noissa sukissa! Ohuet sukat ovat todellakin omiaan näin kyulmänä alkukesänä. Nepä ne ovat minullakin jalassa!

  Ja aivan ihana tuo malli. Täytyypä tutustua tarkemmin, vaikuttaa oikein lupaavalta suunnittelijalta. Kiva nähdä myös tuota vanhempaa mallistoa.

  VastaaPoista
 5. Hei Saara. Voin varata myös Jardin priven sinulle, oletko kiinnostunut? Sen saa itseasiassa nopeastikin, minulla on niitä sattumoisin kaksi kappaletta nyt...

  VastaaPoista
 6. Kauniit raitasukat jälleen, olet kyllä ahkera sukkien kutoja.
  Ai, tuo se malli siis oli, tuohan on myös omalla pistelylistallani, ilmankos tuntui tutulta :). Yläkylman sydämen pistelinkin viime vuonna pieneksi koristeeksi.
  BRD:n mallit ovat myös minun makuuni.

  VastaaPoista
 7. Voi, kyllä tuommoinen kirahvi menee minkäikäisen tytön seinällä tahansa; kaunis!
  Ja kivoja ovat minunkin mielestäni tehdä tuommoiset työt kuin sinulla on meneillään. Siksi juuri samplereita tykkään tehdä, kun siinä saa ikäänkuin "valmiiksi" aina jotain.
  Kauniin lämpimänväriset sukat ja kivat reilunpituiset varret niissä.

  VastaaPoista
 8. Nätit sukat. On kyllä tosi kivat värit niissä.

  Lumikki edellisessä postauksessa näyttää olevan jo ihan loppusuoralla. Siitä tulee kyllä hieno!

  VastaaPoista
 9. Leppoisa juhannus tekee hyvää kiireiden keskellä :)! Lue muuten ihmeessä se Kolmastoista kertomus, ellet ole ennen lukenut. Se on ihan oikeesti tosi hieno kirja!

  VastaaPoista