8. syyskuuta 2012

Vähän iso mutta muuten ok :)

Sain alkuviikosta tämän kesällä aloitetun neuletakin vihdoin valmiiksi.  Kyseessä on siis kirjoneuleliivi jonka ohje löytyy keväisestä Novita-lehdestä, lankana Seiskaveikkaa eri väreissä.


Olisi kyllä pitänyt uskaltaa tehdä pienempi koko! Lantionympärys vielä menettelee, mutta vyötäröllä on kymmenisen senttiä turhaa väljyyttä, ja kuten kuvasta näkyy, esim hihansuut ovat tosi suuret.
Mutta kyllä tämä silti kotioloissa ihan mukavasti lämmittää ...mieluummin liian iso kuin liian pieni. :)
Tämä on siis kokoa S joka on melkein aina se minulle sopiva koko, XS menee korkeintaan jossain tuulitakissa tai sensellaisessa. Niinpä en uskaltanut alkaa pienempää neulomaan, ettei tulisi turhaa työtä, ne ohjeen mitatkin vaikuttivat aika nafteilta.
Olen kyllä kuullut tai lukenut jostain että Novitan ohjeet ovat tosi reilusti mitoitettuja - ja olen sen itsekin esim sukkaohjeista todennut - mutta kyllä se on nyt uskottava ihan oikeasti tulevia neuleita silmälläpitäen.
Mutta se niistä kokoasioista... :)


Tässä on siis "valekirjoneuletta", kuviot on tehty jälkikäteen. Oikein mukava malli oli neuloa, kaikki tehtiin samalla kertaa joten palojakaan ei tarvinnut yhdistellä, ja raglanhihat oli tosi helppo neuloa.
Jos olisi hirveästi aikaa saattaisin neuloa toisen pienemmässä koossa ja erivärisenä, mutta taitaa jäädä haaveeksi ainakin lähitulevaisuudessa.
Nyt työn alla on pieniä neuleita, ja se oravapistelykin etenee hyvin, hyvin hitaasti...

IN ENGLISH; Just a quick post to show that I´ve finished the cardigan that I started to knit in the summer. It turned out too large for me, I should have dared to pick a smaller size. But hopefully it will keep me warm anyway!

5 kommenttia:

 1. Niin upeat värit ,ei voi kuin ihailla,todella kaunis neule :9
  Kyllä tuollisessa on ollut mahtva urakka vaan kannatti kyllä ktuoa..
  en olis neuleen koko-asiaan osannut yhtään kiinnittää huomioita.

  Jos vyötärö tuntuu löysältä voisi siihen sopia leveä vyö tai jonkin neuleen väriestä valitun sävyinen silkkinauha vyöksi ?!! ?

  VastaaPoista
 2. siitä tjuli kiva, kauniit värit näin syksyyn. Minä en ole koskaan tehnyt tuota valekirjoneuletta, se on tuntunut niin hankalalta. Minun on (nyt pitäisi sanoa että "oli", kun en ole tehnyt puseroita pitkään aikaan)aina tehtävä XS-kokoa, mulla on niin löysä käsiala että ässistäkin tulee liian isoja. Ja käytettävä pienempiä puikkoja kuin suositellut.

  VastaaPoista
 3. Siis ei oo todellista; ensin sähköposti jumittaa. Ja jumittaa. Ja jumittaa... Ja sitten, kun koitan vastata tätä kautta, niin kommenttini haihtui johonkin taivaan tuuliin; voi hyvänen aika! Joo-o, ne kaksi Vautieria ja Humprey ovat todella tällä hetkellä ainoat isommat irtonaiset :). Eli tehdään vain niin, että maanantaina lähtee reissuun All I Need Is Love ja sälää :D.
  Kehuin siinä hävinneessä kommentissa tuota sinun neulettasi, eli otetaan uusintana: tosiaan ihanat värit, ja malli on oikein mukava ainakin kotikäyttöön. Kyllähän se muotoutuu ajan myötä, pesussa, ja muuten. Saman olen kyllä minäkin havainnut, että väljät ovat Novitan mallit. Mullekin käy M-koko, vaikka ostovaatteissa on XL:ääkin. Ei sen puoleen, sama juttu, kuin Eilalla, että on löysähkö käsiala. Tosin yleensä vaihdan heti ohjetta pienemmät puikot senkin takia, jälki olisi edes auttavan siistiä :).
  Mutta siis jotain on tulossa; meenpäs tässä penkomaan...

  VastaaPoista
 4. Ihana neule ja värit on kauniit. Novitalla on siis kokojen kanssa tosiaan ongelmaa. Alkuvuodesta aloittelin neuletta, josta oli tulossa ihan konkreettisesti puolijoukkueteltta... Kannattaa aina mallata alussa sitä neuleen kokoa ettei kovin pitkälle neulo ennekuin huomaa että koko on ihan väärä. Niihin ohjeen mittoihinei kannata uskoa. Joskus ollaan ihan laskettu, että edes Novitan antamilla tiheyksillä neulotussa neuleessa ei täsmää Novitan ilmoittama koko. Kummallista. Mutta tuo on onneksi ihan riittävän sopivan kokoinen!

  VastaaPoista