1. syyskuuta 2012

Syksyistä

Syyskuu käynnistyi viileällä ja sateisella päivällä, aurinkoisen hemmottelevan elokuun jälkeen. Nyt on jo selvästi syksyinen tuntu ilmassa. Pihassa käy kova kuhina, kun rastaat, oravat ja pikkulinnut ahkeroivat.


Meillä on nuorimmaisen kanssa tapana mennä joka päivä takapihan suuren koivun alle syömään omenoita ja juttelemaan koulupäivästä jne. Melkein joka kerta saamme seuraa punarintapariskunnasta (tai ainakin jommastakummasta heistä), tulevat selvästi osallistumaan juttutuokioon. :)


Toivottavasti nyt syksyn aikaan käsityöharrastus alkaa palautua toivottuun asemaansa... Intoa ja suunnitelmia olisi jo kovasti, kun vaan aikaa riittäisi!
Olen minä jotain tehnyt, neuletakki on nappeja vaille valmis (plus tsiljoona pääteltävää langanpäätä...), ja syksyn ekat sukatkin on puikoilla.
Lumikkia olen yrittänyt pistellä pikkuisen eteenpäin, mutta se on tässä tilanteessa liian suuritöinen ja lannistava  malli. Pieni edistys ei näy missään, ja jäljellä on lähinnä metallilangalla pisteltäviä kohtia, ja sehän on hidasta ja takkuista. Niinpä laitoin Lumikin taas jäähylle, toivottavasti seuraavalla yrittämällä sujuu paremmin.


Eilen illalla innostuin kaivamaan tarvikkeet uuteen työhön, ja olipas kivaa kun pistely maistui taas! Tässä eilisillan työn tulos, "päähenkilön" ääriviivat ovat jo valmiina. Ihanaa pistellä pientä, helppoa ja syksyistä mallia...


Malli on tästä ihanasta kirjasta...


Meillä kävi eilen taas odotettu kyläilijä, ja täytyypä näyttää teillekin: kiinnittäkää huomiota Ama-neidin uuteen pantaan. :)
Mukavia alkusyksyn päiviä kaikille!


IN ENGLISH; It´s the 1st of September and it´s beginning to look like autumn. It´s busy in the garden as dozens of little birds, squirrels etc are doing their business.
I hope that during autumn I will have more time for stitching and knitting. I have some almost finished knitting projects so hopefully I can show them soon. I tried to stitch my Snow White project but it seems too daunting now that I don´t have much stitching time. Last night I started a small, autumn themed project and I like it a lot. It´s from the book shown above.
My sister´s pup came to visit us yesterday, take a look at her new collar. :)

8 kommenttia:

 1. Oi ja voi, sinulla on tuo kirja! Yritin tässä kerran etsiä netistä kuvia tuon kirjan sisällöstä, mutta en löytänyt. Varmaan ihania malleja vai kuinka? Aloittamasi ainakin enteilee jotain tosi kivaa ja langat näyttävät upeilta!
  Omat omput maistuvat varmaan hyviltä!

  VastaaPoista
 2. Omenapuuista ottamsi kuvat on niin kauniita että melkein tuntee omenoiden tuoksun..

  Tuttu tunne tuo ettei arkielämän kiiressä meinaa millään pystyä keskittymään isoihin rp-malleihin .
  Minulla on kesken parikin isoa vanhanaikaista sampleria mutta en millään saa niihin tartuttua...
  Sain sentään kaivettua esiin Jannlynin Nativity Stocking
  Joulusukan,sekin ollut kesken jo parivuotta :)

  Oravatyöstäsi tulee aivan ihana ,valitsemasi langat on niin kauniit !

  VastaaPoista
 3. Ama on niin upea ja hänen kaulapantansa vallan suloinen :).
  Ihana tapa teillä on nuorimmaisen kanssa. Rauhalliset jutteluhetket ovat kultaa niin meille aikuisille kuin lapsille ja nuorille.

  VastaaPoista
 4. Onpas nätinvärisiä syksynsävyjä sun oravatyön langoissa! Ja on kyllä hauvalla komia panta - ja on se muutenkin niin söpö, tuo koiru :).

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania kuvia täynnä koko postaus. Syksyn tuntua alkaa olla täälläkin parhaiten sen huomaa juuri tuosta omenakuvassakin näkyvästä kosteudesta ja pikkuhiljaa luontoon hiipivästä värikkyydestä. Oravamalli on minustakin todella suloisen oloinen, ihana nähdä se joskus valmiina.

  Onhan sulla lankavahaa käytössä kun pistelet sitä Lumikkia metallilangoilla? En ole koskaan kokeillut, mutta se kuulemma auttaa.

  Laitoin sitten tulemaan niitä viimeistelykärpäsiä sinnepäin. Pikapostissa lentävät. Piti vähän aikaa odotella etten lähetä samalla tätä meidän perhettä riivannutta flunssa-vatsatautia. Toivottavasti pörisevät riittävästi! ;)

  VastaaPoista
 6. Niin ja se arvonta oli Ristipistoilijat-blogiyhteisössä järjestetty. Laita s-postia osoitteeseen mycshobby miuku gmail.com (vaihda tuo miuku @-merkkiin ja välit pois) niin Mia kutsuu sinut joukkoon, mukaan mahtuu vielä!

  VastaaPoista
 7. Ihania syyskuvia ja kiva pistelykin työn alla. Aivan ihana on myös tuo tekemäsi LHN:n Hillside Travelers.

  VastaaPoista
 8. Kiva, että nappeja löytyi :). Joo, ei passaa meikäläisen esitellä ostoksiaan blogissa, se on tämä vaihtoharrastus, nääs. Ettei mee esitteleen sit semmosia, jotka onkin tarkoitus lähettää yllätyksenä eteenpäin :D.
  Mutta ne Prairie Schoolerit jäivät nyt vatsanpohjaa kaihertamaan: niitähän liikkui maatilavaihdossa useampiakin, ja mulle sytty hullunkiilto silmiin, kun katselin niitä :D.

  VastaaPoista