3. marraskuuta 2012

Viime aikoina valmistuneita

Viime viikolla oli maa valkeana ja muutama pakkasaste, ja sehän innosti heti selaileman JCS joulukoristelehteä. Lehdestä löytyi se oma suosikki, ja nyt on vuoden ensimmäinen joulukoriste pisteltynä ja viimeisteltynä:


Kyseessä on Blackbird Designsin malli nimeltä "Peace", ja tykästyin kovasti kuva-aiheisiin, värimaailmaan sekä siihen ettei malli ole liian "silmiinpistävän" jouluinen. (Öhöm, taisi olla ihan sama virsi sen taannoisen Halloween-koristeen kanssa...)
Minulla ei ollut ohjeen mukaisia lankoja, mutta omista varastoista löytyi aika hyvin vastaavat värit. Käytin Belle Soie -silkkejä ja puihin vähän myös puuvillalankaa.Viimeistelin koristetyynyksi, sain jopa aikaiseksi laittaa tuollaiset koristereunat kun pääsin äidin ompelukoneella hurruuttelemaan. (Kaikilla muilla Suomen käsitöitä harrastavilla naisillahan on varmasti oma...?)
Tässä vähän suurempi kuva että katsojat saavat paremmin selvää, marraskuisessa vesisateessa kun tulee melko harmaita kuvia. Tästä ehkä näkee myös vähän Outilta saamaani kaunista taustakangasta; ruusuissa on kullankimalteisia kohtia kuin vanhanajan kiiltokuvissa.

Sitten neulomuksia. Kivanvihreästä Isoveljestä valmistui superlämmin kauluri.


Ohje löytyi Novitan sivuilta, lukijoiden lähettämistä ohjeista, mutta tarkempaa osoitetta en nyt valitettavasti muista. Mallineule oli helppo, neljää kerrosta toistava. Lankaa meni kolme kerää joten toivon mukaan lämmittää pakkasella.


Onneksi muistin ottaa kutimet mukaan erääseen tylsään menoon, jossa on paljon istuskelua ja odottamista. Yhden päivän aikana sain neulottua nuoremmalle tytölle lovikkalapaset. Lankoina 7 Veikkaa ja Teddyä, tytön lempivärissä tietysti. :)


IN ENGLISH; Last week we had some snow and it made me want to stitch something Christmassy. This is my favourite ornament from the new JCS Ornament issue, "Peace" by Blackbird Designs. I used mostly Belle Soie silks from my stash and finished it as a pillow. My stitching friend had sent me this beautiful rose fabric with golden sparkly areas. It is so hard to get decent photos in November rain, though.
I knitted a warm scarf for myself, I used 300 grams of thick woollen yarn. And my youngest daughter got these new mittens in her favourite colour. I knitted them from two different yarns.

9 kommenttia:

 1. Voi miten ihana malli! Blackbirdsillä on paljon malleja jotka tekisi mieli pistellä. Viimeistelyineen kaikkineen tosi nätti pikkutyyny.
  Minä sain oman ompelukoneen vuosi sitten synttärilahjaksi. Sen jälkeen olen yrittänyt opetella pikkuhiljaa sillä jotain tekemään.
  Kauluri on kaunis, monesti se paras malli on yksinkertaisin. Itse pidän neulemalleista jonka mallikerran oppii helposti ulkoa, eikä ole pakko seurata koko ajan ohjetta kuten pistellessä.
  Ja lapasethan on mitä suloisimmat, kelpaisi minullekin ;)
  Oikein hyvää pyhäinpäivä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä kaunis ja sopivan jouluinen malli. Kiva on myös viimeistelykangas.
  Minullakin olisi lista neulottavista mutta mistä aika.

  VastaaPoista
 3. Kaikinpuolin kaunis ristipistotyyny!

  VastaaPoista
 4. Minustakin oli kivaa arvailla minkä JCS 2012-lehden Joulukoristeista pistelet ekana...tämä olikin yksi vaihtoehto vaikka veikkasinkin ekana LHN-talomallia :)
  Aivan ihanasti sä vaihdoit lankojen sävyjä!
  Se alkupeäinen olikin mun makuun joten oudon vihertävä..tässä tulee paremmin yksittäiet kuviot näkyviin ja on selvästi asteen Jouluisempi ,silti malli soii mun mielestä pidettäväksi esillä muutenkin...

  Erityisen ihana on linnun vaihtuva-värinen punainenlanka

  Kauniit nuo "kangaskehykset" ja tosiaan ihastuttava ruusuinen taustakangas !!!

  Kauluri on upea ! :)

  VastaaPoista
 5. Täälläpä on kaikkea ihanaa valmistunut nettipimentoni aikana. Ihana katsoa kuinka jokainen löytää noista mallilehdistä omat mieluisat mallinsa. Minäkin pidän tuosta mallista, mutta jouluiseksi en miellä sitä millään. Muuten voisin sen kyllä pitää esillä vaikka koska.

  Ihania neulomuksia, villa on parasta lämmikettä talven kylmässä.

  VastaaPoista
 6. Kivoja valmistuneita :) Mun oli pakko tulla kommentoimaan tosta ompelukoneesta, sillä multa ei vielä löydy ompelukonetta (käyn myös äidin ompelukoneella ompelemassa) eikä tule löytymään ennen kuin seuraavaan asuntoon (omakotitaloon) joskus päästään. Ei oo tässä kämpässä ylimääräiselle pöydälle tilaa. :(

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihastuttava tyyny, kaunis pistely ja viimeistelykangas!!! Ja kiva kauluri ja lapaset:)

  VastaaPoista
 8. On tosiaan ihana tyyny ja niin sievästi viimeistelty. Kauniita ovat myös neulomukset.

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis joulukoriste! Ha ihanan näköinen kauluri myös :).

  VastaaPoista