18. elokuuta 2013

Kolmasluokkalaiselle

"Vauvani" aloitti jo kolmannen luokan ja sen myötä mm. englannin opiskelun. Yhdeksänvuotissynttäreitä on vietetty nyt viikonloppuna ja ensi viikolla vielä jatketaan. Onneksi kolmasluokkalaiselle vielä kelpaa yhteiset iltasatuhetket...

Uusimmassa Novitan lehdessä oli kivan näköiset neulemallit, ja tytön kanssa kauppareissulla totesimme että Hile-lanka on mukavan pehmeää. Niinpä poimimme muutaman kerän koriin, ja nyt kolmasluokkalainen voi mennä kouluun uusissa säärystimissä:


Ja samaan settiin kuuluvassa tunikassa:


Lehdessä tätä kyllä nimitettiin liivihameeksi, mutta tämä meidän versio jäi hieman mallikuvaa lyhemmäksi (on kyllä ihan koon 134 cm ohjeen mittainen) joten olkoon sitten tunika. Muuten on ohjeen mukaan tehty, mutta kainaloihin asti pyörönä neulottu, ja jätin sivuilta päälleneulottavat taskut pois.


Langassa on kimalletta mukana, vaikka ei taida kuvissa näkyä. Toivottavasti akryylipitoinen lanka kestää myös käyttöä. Mukavan pehmeä asu ainakin tuli!

Kolmasluokkalaisen huoneeseen puolestaan päätyi tämän kesän niskasärkyjen aiheuttaja nro 1:


Turkoosinsävyisestä ontelokuteesta virkattu matto, malli on Kauhavan Kangasaitan Marketta, ja halkaisija on hieman alle metrin. Näitä tilattiin lisää erivärisinä. :)
Kuvausrekvisiittana näkyy tytön synttärilahjaksi saama koppa, jonka äiti varasti lainasi heti ensimmäisenä päivänä, kun se oli juuri täydellinen uuden virkkausprojektin säilytystä varten...

Isoa syksypistelyä en ole vielä saanut aikaiseksi kaivaa esiin "naftaliinista", mutta ilmassa alkaa jo olla häivähdys syksyä ja ensimmäiset koivunlehdet leijailevat, joten ehkä pian!

3 kommenttia:

 1. Kivat neuleet ja myös matto.

  VastaaPoista
 2. Ihana liivi ja säärystimet ja matto! :) Meilläkin on nyt kolmasluokkalainen, ja kouluarki on ihan erilaista kuin eka-tokaluokilla.

  VastaaPoista
 3. Kauniit neuleet koululaiselle ja matto on nätti!
  Minäkin ostin tänään ontelokudetta ja aloin virkkaamaan koria:)

  VastaaPoista