23. helmikuuta 2014

Kun ei tartte tehdä lumitöitä...

Täällä meilläpäin on hiihtolomaviikko aluillaan, ja viimeisetkin lumet hupenevat kovaa vauhtia. Lämpötila pyörii siinä +3 asteen hujakoilla. Kävimme tytön kanssa polulla lenkkeilemässä ja palasimme märin jaloin. Niinpä onkin ollut kiva istua sisällä ja tehdä käsitöitä. :)


Mummun vanhalla koukulla tein Virkkauslangasta tällaisen pöytäliinan, ohje löytyi kirjastosta lainaamastani Kauneimmat käsityöt -lehdestä. Ei olekaan tullut pitkään aikaan virkattua ohuemmalla langalla.
Muistan kun mummu aikanaan opetti minut virkkaamaan ollessani ekaluokkalaisena mummulassa iltapäivähoidossa. Mummulla oli aina peitto, verho, pöytäliina tms tekeillä, kalalankaa kului huimalla tahdilla.


Kirjastokassista löytyi myös Patalappuja A'la Carte -kirja, ja päätin testata paria mallia, sillä meidän (osto)patalappumme eivät tosiaankaan ole kovin kauniita. Tämä neliönmuotoinen ei ollut mielestäni kovin mukava malli tehdä, tyttö onneksi auttoi kirjonnoissa kun meinasin vallan kyllästyä, mutta muhkean ja käytännöllisen tuntuinen lappu siitä tuli. Toinen puoli on omenanvihreä.


Pyöreä malli oli nopea virkata. Molemmat taitavat olla 7 Veljeksen jämäpalleroista virkattuja.


Lisää "tarkan markan" käsitöitä; ruokaostoksia tehdessäni näin noita Otava-keriä myynnissä alle kahdella eurolla, joten otin muutaman testattavaksi. Tämä Garnstudion ohjeella syntynyt pipo vei tasan yhden kerän, ja napitkin löytyivät omasta laatikosta. Kuva on vähän hassu, mutta oikeasti tuli ihan kiva pipo!


Jokin aika sitten ostin tuollaista kimalteista huivilankaa, ja neuloinkin siitä jo alkuvuodesta nuorimmaiselle tuubihuivin. Nyt tein loppukerästä kolmiohuivin Ullasta löytyneellä Väripolku-nimisellä ohjeella. Malli olisi tosin vaatinut sen kokonaisen kerän, joten jouduin sitten alareunaan jatkamaan ruskea/harmaasävyisellä samanlaisella langalla.


Ohjeessa malli on toteutettu Novitan Polku-langasta, ja muistan joskus hamstranneeni sitäkin yläkaapin perukoille jostain messutarjouksesta, joten voisi olla ihan kiva neuloa huivi siitäkin.
Minulla on nyt selvästikin joku helppojen projektien neulomisinnostus päällä, johtuu varmaan siitä että tulosta tulee niin paljon nopeammin kuin pistelemällä. Täytyy koittaa valjastaa intoa siten että saan niitä kaapeissa lojuvia lankapussukoita vajennettua. Tietty ostoja pitäisi myös rajoittaa radikaalisti...


Vähän täytyy toki pistelläkin. Taisin kyllästyä AaHRH:n syksyiseen värimaailmaan ja aloin haikailla lunta ja oikeaa talvea edes jossain muodossa, joten aloitin tällaisen työn... Katsotaan mitä siitä tulee. :)

4 kommenttia:

 1. Ihania neulomuksia! Eilen katselin just tuota pipomallia ja taidanpa minäkin sen tehdä viimeistään ens syksynä. Huivi on kaunis ja liina on ah niin herkkä!
  Mukavaa lomaa:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis liina! Ihana muisto mummostasi. Miten tärkeää onkaan innostaa ja opettaa nuorempia sukupolvia kädentaidoissa.
  Ihania neuleita! Kiitos pipomallin vinkistä:).
  Oikein hyvää lomaa! Me aloittelemme työviikkoa loma oli viime viikolla.

  VastaaPoista
 3. Ja voi ihanuus, taas- mitä neuleita -vaal.puna /pehmeän harmaa/ruskea huivi on todella kaunis ,tulee mieleen vaaleanpunainen ruusunkukka ,oi,oi ! Pistely näyttää jännittävältä lumihiutaleineen.hhmmm.... mitähän siitä tulee... voisiko olla A mon Ami Pierren joku syädänmalli tai sitten se on jotain ihan muuta !! ? ;)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiinnolla odotan mitä pistelystä kehkeytyy, näyttää kivalta. Ihania kaikki nuo virkkuut ja neulomukset myös.

  VastaaPoista