20. marraskuuta 2011

Pakkaspäivän käsityökuvat

Taidettiin viimein saada ainakin pari talvista päivää. On kyllä kivaa vaihtelua kaiken sen sumun ja harmauden jälkeen.
Isabelle Vautierin talvimalli on edistynyt sukkelasti. Olen pistellyt siitä noin 2/3, mutta eilen tuli seinä vastaan kun punainen lanka loppui yllättäen. Olin muka ostanut uuden tokan kumpaakin lankaa viime kaupunkireissulla, mutta eilen sitten totesin ettei punainen ollutkaan 815:ta vaan 816:ta. (Jota on nyt sitten kaapissa ruhtinaalliset kolme tokkaa... ) Täytyy keksiä jotain muuta pisteltävää siihen asti kunnes saan täydennystä.Laitoin tänään esille tällaisen talvimaiseman. Malli on jostain viiden, kuuden vuoden takaisesta "Cross Stitch Collection" -lehdestä, niihin aikoihin pistelty.Anttilan tarjouskorista tarttui mukaan paksua Frida-lankaa, ja siitä muotoutui tällainen pehmeänmuhkea tuubikauluri. On lämmin, tuntuu ihan lievittävän kurkkukipua ja hartioiden kolotusta!Tässä vielä kuva aiemmin syksyllä askartelemastani kranssista. Se alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt; varvut ovat lakastuneet, osa tammenterhoista on irronnut ja naavatkin vähän hapsottaa. :) Olisi pitänyt esitellä heti tuoreeltaan... Pianhan sitä voi laittaa jotain jouluista tilalle!

IN ENGLISH; I`ve stitched about 2/3 of the Isabelle Vautier winter chart. Yesterday I realized I had run out of red thread (DMC 815) so I´ll have to think of something else to stitch until I can get some more.
The winter is coming ( hopefully! ), so I hung this wintery scene on our wall. It´s stitched five or six years ago from a "Cross Stitch Collection" magazine.
I knitted a soft neckwarmer from a thick yarn. It helps to cope with a sore throat and aching shoulders, I hope!
Earlier in the Autumn I made this decoration for our front door. Now it´s gone a bit bad, but soon I can hang something christmassy to replace it. :)

7 kommenttia:

 1. Tuubikauluri on hyvän värinen, tykkään.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen oikea talvipäivä meilläkin täällä Etelä-Pohjanmaalla !

  takassa ja leivinuunissa on koko päivän pitänyt "lämmintä valkiaa" niin tarkenee pistellä,kissat nukkuu takanedustalla kuin postikortissa :)

  kaulahuivissa on päivän-värit ruskeaa kuin okast ja kasvit,talvitaivaan tummuvaa sinistä ja valkoista kuuraa!
  Minäkin vaihdan aina vuodenajan mukaan eri pistelyt seinille...
  Sinäkös kyselit Kahvipannu-kehyksestä ? !
  Koko paketti eli malli,kangas ja kehys on Violariumista viime keväänä tilamaani ..olisikohan niitä vielä jäljellä?
  -samaa sarjaa oli teepannu ja joku kolmaskin malli... :) :)

  Ihana bambityö-kiva kun laitat kuvia aiemmin valmistuneista töistäsi meillehän nekin kaikki "uusia" ! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis talvimalli, raikkaan pakkaspäivän tunnelma siinä.
  Tänään oli todella ihana ilma. Lunta kovasti odotellaan.
  Onpa hienon värinen tuo huivisi.
  Oikein mukavaa alkavaa viikkoa. Sitten onkin jo adventti..

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloinen talvitaulu, bambit ovat aina niin somia!
  Tuubikaulurissa on kivat värit, minäkin sain omani valmiiksi ja tänään jo pidinkin kun oli pakkaspäivä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis tuo kranssi. Sääli, kun kostean syksyn vuoksi kranssit ovat aika lyhytikäisiä tänä vuonna. Anoppi sommitteli vaikka kuinka monta aikaisemmin syksyllä, mutta niin on ollut kosteaa, että kuivakukat olivat käpristyneet tai vetäneet ihan homeeseen, vaikka kranssit ovatkin katon alla terassilla. Voit kuvitella, että anoppia harmittaa...
  Kiva talvitaulu; lunta ei vielä(kään)näy, joten tuommoinen kuva seinällä on ihan paikallaan. Sitä tiiraillessa voi talvitunnelmoida, varsinkin, kun on pimeää, eikä ulos näy :).

  - Minusta muuten se 816 on ihan paras punaisen sävy - virheostos tai ei :).

  VastaaPoista
 6. Teet kyllä kauniita pistelyitä! Aivan ihastuttava tämäkin talvitaulu, tosi kaunis malli. Lämpöisen oloinen ja värinen kauluri myös. Jouluisen kranssin tekoon minunkin pitäisi ennättää ennen ensimmäistä adventtia ja hui hai sehän on jo ensi viikonvaihteessa :).

  VastaaPoista
 7. On kyllä niin ihastuttava bambitaulu. Niin herkkä ja kauniit värit.

  VastaaPoista