18. maaliskuuta 2012

Ilmat lämpenee...

...ja sukat pitenee. Tällaiset tuli näistä uusimman Novitan ohjeen mukaan kudotuista polvisukista:Lehdessä oli lankoina tavallista Seiskaveikkaa sekä Polkkaa. Minulla ei ollut sopivan väristä Polkkaa, enkä viitsi nyt ostella uusia sukkalankoja ennen kuin niille on kaapissa tilaa, joten käytin tuota parin vuoden takaista lila-vihreää Raita-lankaa. 


Ihan kivat ja lämpimät sukat tuli, mutta koivet eivät kyllä ole kovin edustavat tässä. :) Tyttö jo pyysi samanlaisia, mutta täytyy nyt ainakin hengähtää, yllättävän kauan meni noita kutoessa.
Ulkonavirkkauskausikin on aloitettu jo...Aurinko paistoi tänään niin lämpimästi etten voinut vastustaa. :) Pikkuisen pääsin alkuun, tästä on tulossa salomoninsolmuista tehty kolmiohuivi. Tämä on ensikokemukseni tuosta Polku-langasta, ja kauniita värisävyjä lukuunottamatta en kyllä hirveästi keksi kehuttavaa langan ominaisuuksista. Tuntuu jotenkin niin heppoisalta ettei varmaan kestä juuri muussa kuin jossain asustehuiveissa yms. Lisäksi kerä purkautuu koko ajan itsestään ja lanka menee solmuun. Ehkä olisi auttanut jos olisin hoksannut aloittaa tuolta kerän sisältä?

Otin jo joitain keväisiä pistelyitä esille, näytänpä muutaman:


Nämä kaikki ovat Prairie Schoolerin malleja, osa "Just Hatched" -nimisestä mallivihosta ja osa "Farm Fresh" -nimisestä. Näitä taitaa olla muutama vielä siellä viimeistelemättömien laatikossakin...Nämäkin on vähän tylsästi laitettu tuollaisiin valmiskehyksiin, mutta minkäs teet kun aina ei viimeistely houkuta. :)
Nämä valmistuivat muistaakseni pari-kolme vuotta sitten. Tuohon aikaan minulla oli oikein innostus noihin Prairie Schoolerin malleihin yleensäkin, ja tilasin niitä melkoisen kokoelman. Toki tykkään niistä vieläkin, mutta on niin paljon kaikkea kivaa pisteltävää ettei aina ehdi kaikkea...
 

IN ENGLISH; Here are my new knee-high socks, and a small start of a crocheted scarf that I started today. It was nice to sit outside and crochet in the warm sunny weather. The snow is really starting to melt now.
Here are some spring/Easter themed decorations that I´ve stitched a couple of years ago. They are all Prairie Schooler designs, I really fell for PS charts back then and bought quite a collection of them. If only I had enough time to stitch them all!

9 kommenttia:

 1. Oi ,ihanuus,mitä kevätaiheisia pistelyjä,
  pikku-tipuset ja pupu on niin sööttejä !! :)

  Ei mitään stressiä viimeistelyistä-
  nuo ruskeat valmiskehyksethän ovat yksinkertaisuudessaan oikein tyylikkäät ! :)

  Minulla on odottamassa ainakin roosat ja vaaleanvihreät valmiskehykset .... hyvä kun näin muistutit tuostakin vaihtoehdosta !! :)

  Upeat sukat !!

  VastaaPoista
 2. Söpöinen kokoelma pääsiäispistelyjä ja hyvin sopivat kehyksiin. Kauniit sävyt tulevassa huivissa.

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat!Ja hauskoja pistelyitä!:)

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat; minäkin olen alkanut tykästyä pitkävartisiin sukkiin. (Ennen tein sukat ja säärystimet erikseen.) Vanha kun palelee herkästi... :)

  Ihana tuo pupupistely!!

  VastaaPoista
 5. Minulla pitkävartiset sukat antaa vielä odotuttaa valmistumistaan, mutta on jo mielessä käynyt... Pistelyt on todella ihania. Prairie Schooler on kyllä ihana, mullakin on yks mallivihko syysaiheita odottamassa parempaa aikaa...

  VastaaPoista
 6. Kivat tuli sukista. Niin nättejä ovat nuo pääsiäiskoristeet, on ne vaan kivoja nuo PS:n mallit.

  VastaaPoista
 7. ihania nuo sukat!!! Tahtoo myös!! Pitää varmaan pyytää mummiani tekemään..tai jos vaikka oikeasti kokeilis itse..en nimittäin ole sukkaa neulonut sitten ala-asteen..ja silloinkin jäivät kesken..

  VastaaPoista
 8. Kivoja pääsiäispistelyitä!

  VastaaPoista