28. toukokuuta 2012

Jämäjakku ja Lumikin kuulumisia

Koleana sadepäivänä malttaa taas istua koneelle... Mutta kyllähän niitä lämpimiä päiviä jo olikin tuossa ihan mukava putki. Toivottavasti ensi viikolla on lisää, kun lapsilla alkaa kesäloma!
Näytänpä tämän juuri valmistuneen "jämäjakun":


Kyseessä on Novitan kevätlehden 2011 ohjeen mukaan tehty neuletakki, lankana Puro Batik, jota tietääkseni ei enää valmisteta. Tämä ei ollut mikään "unelmakäsityö", vaan projekti johon piti saada nuo langat käytettyä. Joskus erehdyin muutaman kerän ostamaan, ja virkkasin niistä melkein valmiin tunikan ...josta en sitten tykännytkään yhtään ja nakkasin tekeleen kaappiin.
Olen sen verran tunnollinen (tai nipottaja...) ja taloudellinen (tai pihi...), että minua tahtoo häiritä tuommoiset epäonnistuneet ja keskenjääneet viritelmät, joten päädyin viimein purkamaan työn ja ottamaan langat uudestaan työn alle, "etteivät menisi hukkaan".
Ja tämmöinen neuletakki niistä purkulangoista siis tuli. :) En tiedä tykkäänkö tästäkään, mutta tulipahan valmiiksi, ja ehkä tuota tulee pidettyäkin, kun on sen mallinen että on helppo vetäistä päälle lämmikkeksi aina tarvittaessa. Mutta tästä lähtien taidan pysytellä vain asusteiden neulomisessa. :)

Pistelyrintamalla olen keskittynyt tähän ikuisuusprojektiin:


Lumikkia olen pistellyt monta monituista iltaa, mutta tulosta tuntuu syntyvän niin hitaasti! Varsinkin kun en malta tehdä yhtä aluetta kerrallaan vaan loikin sinne tänne... Mutta sainpas kuitenkin aika monta tyhjää koloa täytettyä, ja tylsimmät kohdat alta pois. Pistelin ainakin viikon samalla metsänvihreällä langalla, tylsännäköisiä kohtia jotka jäävät loppujen lopuksi solmupistokukkien alle.
Olin niin ahkera Lumikin kanssa, että eilen illalla aloitin hyvällä omatunnolla uuden työn:


Aika vaatimattoman näköinen vielä, mutta katsotaan mitä tästä kehittyy. Ihanaa kuitenkin pistellä vaihteeksi toisentyyppistä työtä, jossa edistys näkyy nopeasti. Ja väritkin tulevat olemaan aika kesäisiä. :)
Mukavia toukokuun viimeisiä päiviä kaikille!

IN ENGLISH; I knitted this jacket, as I had another project that I decided to unravel and had to think of something to make from the yarn. It´s not exactly my favourite, but I´ll propably end up wearing it.
I´ve been stitching on my long term project again, here is a progress picture of Snow White.
Yesterday I started another project, we´ll see what will become of it... nice, summery colours anyway!

6 kommenttia:

 1. Jakku näyttää mukavalta noin henkarilla, toivottavasti sille tulee käyttöä muutenkin. Puro batikia ei enää valmisteta, se oli kait taas yksi Novitan parin kesän kausilangoista.

  Lumikista tulee upea, sinnikkyyttä vaan pistelyyn, joskus ne ikuisuusprojektitkin valmistuvat! Ja tuo uusi aloitus, on aivan ihana. Ja näyttää tutulta, mutta vielä en saanut päähäni mikä malli on kyseessä.

  VastaaPoista
 2. Kiva kesäinen jakku, kyllä Suomen kesässä tuollainen lämmike on tarpeen.
  Ihanan kesäinen työ aluillaan! Mulla menossa nyt vähemmän kesäinen aihe, ehkäpä ensi viikolla aloitan minäkin jotain kesäisempää.

  VastaaPoista
 3. Minusta jakku on oikein onnistunut ja pyöreä kaarrokemainen kaulus osa on erityisen kaunis :)

  Upeasti Lumikki edistyy ,todella upea projekti ja ajatella miten pitkällä jo olet siinä!

  Uusi aloitus on suloinen,minustakin se on tutun näköinen mutta ei tuu mieleen mikä malli se on...
  Pianhan se selviää!

  VastaaPoista
 4. Kiva malli ja kanuniin värinen tuli jakustasi. Pääntien kaaroke antaa sille kivasti ilmettä.
  Lumikkityö näyttää tosi upealta, tsemppiä vielä loppupistoihin.
  Uuden työn alku näyttää minunkin silmiin jotenkin tutulta, ei vain tule mieleen just nyt...., mutta kukkiahan tuo alku lupaa, niin varmasti tulee kaunista :)

  VastaaPoista
 5. Voin varata Tournicotonin sinulle, jos se sinua kiinnostaa! Mutta voi viedä aikaa ennenkuin ehdin sen pistellä...

  VastaaPoista
 6. Lumikista tulee niiiiin nätti! Kiva on villatakkikin, ei yhtään "jämän" näköinen :). (Olen tehnyt itelle samalla mallilla jakun, ja laiskastipa olen tuota käyttänyt... Tuskin vika takin mallissa on, minussa ja mun mallissa ennemminkin :D.)

  VastaaPoista