8. joulukuuta 2012

Rauhallisia talvipäiviä

Saimme itsenäisyyspäivän vuoksi neljä ihanan pitkää vapaapäivää, joten nyt on ehtinyt lepäillä ja puuhata kaikenlaista "epäoleellista". Tosin esim. pullan leipominen ei ollut ihan niin idyllistä kuin etukäteissuunnitelmissa   (teinin kanssa voi tulla sanaharkkaa...), mutta nyt on sentään pakastin täynnä pullapusseja. :)
Tänään söimme riisipuuroa, ja lumiset maisemat innostavat laittamaan lisää jouluisia juttuja esille:


Näytänpä teillekin tämän muutama vuosi sitten pistelemäni lumisadepallon. Se on joskus Margarethasta tilattu. Toisella puolella on talvinen kirkkonäkymä...


 ... ja toisella puolella kauris. Lumisadepalloa on vähän hankala kuvata, mutta uskokaa pois, ihan nätti se on.Pikkuneuleita on taas syntynyt, sopivat kiireisempiinkin päiviin. Nuorimmaiselle tein tämän pipon loppusyksystä valmistuneiden lovikkalapasten kaveriksi. Lankoina Teddy sekä 7V O(p)i Villasukka. Pörrölankaa jäi vielä pieni nöttönen, mitähän asustetta siitä vielä keksisi ...ideoita?


Lahjasukkiakin olisi voinut kutoa, mutta halusin hemmotella itseänikin syksyn ahkeruuden jälkeen. Niinpä kaivoin houkuttelevan väriset Maija-langat kopasta ja tein ihan oman maun mukaiset sukat, yksinkertaiset, raidalliset, ja ihanan väriset!


Arvaan että nämä värit kyllä jakavat mielipiteitä eivätkä ole kaikkien mielestä ollenkaan ihanat... Ehkä oma tykkäämiseni juontaa jostain alitajunnasta, tuon sävyisiä potkuhousuja on varmasti tullut kulutettua joskus. :)


Kommenteissa kysyttiin pistelemäni kruunumallin alkuperää, joten kaivetaanpa se taas esiin vaikka edelleen on kovin keskeneräistä. Kyseessä on "Faith, Hope and Love Stockings" -niminen malli ikivanhasta (vuodelta 1999) Sampler and Antique Needlework Quarterly -lehdestä. "Toivo" on jo pisteltynä ja "Usko" parhaillaan työn alla.
Toivon saavani nämä pisteltyä ja viimeisteltyä ajoissa joulukuuseen ripustettaviksi!


Pyydän vielä kiinnittämään huomion viinirypäleisiin, jotka on tehty kauniilla "Round Rhodes Stitchillä". :)
Mukavia joulukuun päiviä ja tunnelmallista toista adventtia!


IN ENGLISH; I stitched this snowglobe a few years ago and took it out again for display, as we have a beautiful snowy weather. Some small knittings again; a fluffy hat for my youngest and socks for myself. I really love the colours on these, but I can understand if someone hates them. :)
My stitching is progressing slowly. It´s "Faith, Hope and Love Stockings" from an old issue of SANQ.

9 kommenttia:

 1. Riisipuuroa ja sekahedelmäkiisseliä on myös meillä tänään lounaalla. :-)
  Kivat sukat ! Mäkin tykkään raidallisista eniten.

  VastaaPoista
 2. Mukavia puuhia sinulla! Minäkin olen nauttinut pitkästä vapaasta. Todella kaunis tuo lumisadepallo! Minä ostin taas kaupasta uuden ja perinteiden mukaan kuopukselta putosi se heti ekana päivänä ja särkyi...
  Ihanat sukat! Minä pidän noista väreistä:).
  Upeat pistelyt. Todella hienot viinirypäleet!
  Ai, ne teinit. Meilläkin tuo tilanne kuulostaa tutulta:) Ja välillä ovat niin herttaisia..
  Rauhallista adventtisunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Kaunis on lumisadepallosi! Ne on kuin pieniä maailmoja, kun sisään katselee...

  VastaaPoista
 4. Kaunis lumisadepallo! Tosi kivoja nuo viinirypäleet pistelyssäsi. Mukavaa tehdä välillä jotain muitakin pistoja kuin ristipistoja.

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo lumisadepallo, kyllä minäkin tuollaisen hommaan seuraavan vuoden joululle:)
  Sinä olet kyllä taitava, nuo erikoispistot eivät minulta onnistuisi tältä istumalta!
  Kivoja neuleita, hattu näyttää oikein lämpimältä.
  Minä tervehdyin sen verran että eilen pääsin Tahkolle liiton pikkujouluun. Olipa piristävää, ihan fanitettiin Elonkerjuuta;)

  VastaaPoista
 6. Kaunis lumisadepallo! Minä olen tehnyt muutaman lahjaksi tälle joululle paperikoristuksilla.
  Upeita joulukoristeita tulossa, ihania nuo erikoispistot.
  AOYn lapset postilaatikolla malli on yhdessä lehdessä, joka on nyt Kirsillä lainassa. Muistan sinua sitten kun se palautuu :)

  VastaaPoista
 7. Kivat vähän kuin ampparisukat, ja todella kaunis lumisadepallo!

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä nää sun ruskea-keltaset sukat on todella ihanat! Ja aivan valtavan paljon olet saanut kaikkea aikaiseksi, niin neuletta kuin ristipistoakin. Saamasi vaihdot ovat myös todella mahtavia, niin taidokkaita ja kauniita.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentistasi blogissani! :) Mulla on myös tuo lumisadepallo, mutta eri kuvalla, siinäkin on tosin toisella puolen kirkko, mutta vähän eri maisemalla. Pistelemättä tosin on tuo pallo vielä, mutta ehkä tässä joskus. Pistänkin sinun blogisi seurantaan, olet uusi tuttavuus minulle! :)

  VastaaPoista