6. tammikuuta 2013

Lomalla tehtyjä

Odotin joululomaa että viimein olisi kunnolla aikaa käsitöille. Kovin paljoa en saanut tehtyä, kun piti lepuutella niskajumia, mutta jotain pientä kuitenkin:


Joulupistely valmistui tämän vuoden puolella, joten viimeistely jää hamaan tulevaisuuteen. Malli on vanhasta "De Fil En Aiguille" -lehden numerosta, kangas flobaa, ja tuolla Emmulista ostetulla kimallelangalla oli mukava ja helppo pistellä vaikka floba onkin aika karheaa.


Käsityömessuilta ostettu sukkalanka oli myös oikein positiivinen kokemus. Gründlin Hot Socks Diamond tuntui neuloessa ihanan pehmeältä, ja väritkin on mielestäni kauniit.
 Hassu juttu vaan, että vaikka kerät olivat samaa värjäyserää niin toisessa osa värisävyistä oli selvästi vaaleampia (esim. tuo ruskea erottuu aika selvästi). Mutta eipä se tällaisissa värikkäissä sukissa haittaa!
Tein mausteeksi välillä nurjia raitoja varsiin.


Heh... kaikki käsityöt pitää esitellä, joten tässäpä tällainen höpsö pipo. Olkoon sitten nimeltään vaikka "Alle euron pipo", kun lankana on messuilta euron kerähintaan ostettua Novitan Silmua, ja lankaa meni vähän alle kerä. Ehkäpä tätä tulee ulkoillessa tuon rahasumman edestä pidettyä. :)


 Näytänpä tämän kirjankin joka tuli postissa alkuviikolla... Olen melkeinpä järjestään perunut kaikki Juju-kerhon kuukaudenpaketit, mutta tämä näytti houkuttelevalta. Ja kyllä tuosta muutama tosi kaunis malli löytyykin, täytyy koittaa saada puikoille tässä lähikuukausina.
Ohjeet on kirjoitettu Marks&Kattensin villalangoille, joten täytyy joku päivä perehtyä mikä sopisi korvaavaksi. Vai osaako joku vinkata?
Tänään laitoin puikoille jotain kauniinväristä ja lämmintä... Ja pistellen koitan saada valmiiksi pari keskenjäänyttä pikkutyötä ennenkuin aloitan uutta.

IN ENGLISH; Here is what I´ve been stitching and knitting over the Holidays. A sparkling ornament that will hopefully be finished by next Christmas, socks from pretty multicoloured yarn and a silly hat. :)
I also got a new book that has some lovely knitting patterns, socks, scarfs etc.

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihana tuo joulupistely, lanka näyttää tosi kauniilta siinä!
  Kivanvärisiä neuleita!

  VastaaPoista
 2. Kyllähän Silmu näemmä mallaa oikein hyvin pipoon, ja sukat ovat tosi nätit! Tuo pistely on kanssa kiva. Sain Kirsiltä tuota samanmoista lankaa beessinvärisenä - täytyis kokeilla, kunhän osuu kohdalle sopiva malli ja kangas (beessiin taitaa sopia tumma pohja...)
  Tuo neulekirja näyttää ainakin kannen perusteella hyvältä. Varmaan Marks ja Kattensin lankojen tilalle käy melkein mikä vain lankamerkki; minä olen ihan jämähtänyt Novitaan, ja niistähän löytyy laatua joka lähtöön.

  VastaaPoista
 3. Hienosti toimii kulta/karpalonpunainen lanka tuossa mallissa.
  Minulla on tuota lankaa pinkki/kulta versiona odottamasssa..

  Kauniit neuleet :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis lanka kauniissa joulupistelyssä. Minulla on samainen tauluksi viimeisteltynä vähän eri langalla toki tehtynä. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 5. On se muuten kummallista kuinka lomalla saa ajan kulumaan kaikkeen muuhun kuin käsitöihin. Hyvää alkanutta vuotta kumminkin myös sinulle ja paljon ihania käsityöhetkiä!

  Mulla on muuten just puikoilla sukat,, joissa koitin täsmätä raidat ja lopputulos olikin, et kerässä on sekalainen järjestys niillä väriraidoilla... Tai sitten ne on värjääntynet tollai eri tavalla kun sunkin langassa. Mene ja tiedä.

  VastaaPoista
 6. Hei, kysyit blogissani, mistä voi tilata Plaisir de broder - Point de croix -lehteä. Anteeksi, että vastaus on kestänyt näin kauan!! ...eli itse tilasin sen suoraan tuolta Plaisir de broderin kustantajalta. Sähköpostiosoite on: plaisirdefairesoimeme@orange.fr
  Ei tarvitse osata ranskaa. Englannillakin pärjää. 36€/vuosi, elleivät ole juuri nostaneet hintoja.

  Ihana tuo alle euron pipo!!

  VastaaPoista