20. tammikuuta 2013

Sieniä, villahuivi ja muuta sekalaista :)

Viime kuukausina pistelyaika on ollut harmittavan vähissä, joten eräänä väsyiltana palasin juurilleni oikein perusteellisesti....


Päädyin pistelemään tällaisen kaapista löytyneen valmiiksi painetun kanavatyön! Näitä en olekaan tehnyt kuin joskus kouluaikoina viimeksi. Ihan nätti ja eläväisen värinen tuosta kyllä tuli. Mietin vaan että millaista viimeistelyä tuohon keksisi, paksu ja jäykkä kanvas on hieman haasteellista viimeistelyn suhteen.

Palasin vuodenvaihteessa koulunpenkille (15 vuoden jälkeen!), ja luokka sekä vetoisa ruokasali sijaitsevat satavuotiaassa puutalossa. Villasukkia ja muita lämmikkeitä siis tarvitaan. Ihan koulutunteja ajatellen neuloin tämän huivin:


 Malli on viimesyksyisestä Novitan lehdestä, ja lankana kokovillainen Puro. Väri on nimeltään Lehto, ja siitä tuli tuollainen vähän "hippihuivi". :) Voisin ehkä tehdä joskus toisen jostain vähän hillitymmästä sävystä, jos Puroa vaan on vielä saatavilla.


Ohjeessa muuten mainittiin langanmenekiksi viisi kerää, mutta minulla ei riittänyt ihan kuusikaan, vaan jouduin päättelyreunaan aloittamaan seitsemättä. Liekö käsialassa syy vai missä ...mutta kiva, tosi lämmin huivi tuli joka tapauksessa!

Tein alkusyksystä päätöksen ostella käsityötarvikkeita vain hyvin hillitysti. Varsinkin rp-mallivarasto on paisunut yli äyräiden, ja nyt kun en ole niin paljoa ehtinyt tehdäkään niin eivät edes vajene... Tällaiset pikku ylellisyydet olen sallinut itseni hankkia:


Yksi malli toivelistalta, lankakerä, neliskanttiset puikot toisessa koossa (näihin olen ihan ihastunut!) sekä lankoja pariin lähiaikojen pistelyprojektiin. Kuvaan asti ei ehtinyt kymmenkunta uutta dmc-tokkaa.

Ja kun sain neulomuksen sekä yhden pistelyn valmiiksi sain luonnollisesti luvan aloittaa uudet...


Tällaiset pienet, lähes yhdeltä istumalta valmistuvat... :) Pistelykankaan koosta voi varmaan jotain päätellä, vaikkei se kuvassa näykään läheskään kokonaan! Olin kyllä asettanut itselleni säännön, että uuden ison työn saa aloittaa vasta Lumikin valmistuttua, mutta säännöt on tehty rikottaviksi, vai mitä? Ajattelin että kauan hukassa ollut pistelyaika ja -innostus tarvitsevat nyt jotain järeämpää lääkettä palatakseen. Himotusprojektin, siis! Ja nyt siskojen kanssa leffaan!

IN ENGLISH; Just a Quick post... I´m in a hurry for a movie. I haven´t stitched a needlepoint kit since I was a little schoolgirl, so it was quite fun to stitch these mushrooms. Actually I am a schoolgirl again, as I started studying again this year. My classroom is in a hudred years old wooden house, so I knitted myself a warming woollen shawl.

9 kommenttia:

 1. Minusta tuo kanava työ on ihan oikeasti tosi hyvän näköinen ,ihanan raikkaat värit ja upean tasaisin pistoin tehty...
  Kivaa välillä ihan ennakkoluulottomasti kokeilla jotain muunlaista käsityötä.
  Minulla on korttiaskartelu sellainen "aivojen nollaus" juttu eli kun hupailen jotain yli-söpöjä kortteja ,jaksan sen jälkeen taas keskittyä haastavampiinkin rp.projeketeihini.


  Saako arvata ??!

  Voisikohan tuo jätti-iso rp.työ olla jokin
  Carriage House -Hawk Run Hollow.sarjasta ??!

  Upea huivi!

  Ihanaa kun näytät ostoksiasi,malli on ihana ja langat
  ah-niin kauniin sävyiset ...
  Pitäisköhän minunkin laittaa blogiin uusimmat hankintani ??! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti huivi ja näyttää, ah niin lämpimältä!
  Ihania ylellisyysostoksia, langat näyttävät niin kauniinvärisiltä. Aikas isoa työtä olet kyllä aloittelemassa:)
  Ja sienityö on suloinen!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana huivi ja mahtavan kokoinen! Kyllä tuo jo kummasti koulunpenkillä lämmittää. Kanavatyöt ovat kivaa vaihtelua! Kuvasta on helppo viimeistellä esim. tyynynpäällinen tilkkutyötekniiklla.

  Kyllä joskus aina pitää jotain ostaakin. Mutta se on totta, että helposti paisuu varastot yli äyräiden kun aikaa ei saa mistään lisää.

  Onnea opiskeluun!

  VastaaPoista
 4. Kiva kanavatyö. Tyyny jostain paksusta kankaasta?
  Aivan ihana huivi. Hieno väri, ei mielestäni mitenkään "ei-hillitty".
  Varastoja pitää aina olla:)

  VastaaPoista
 5. Höps, mitä sääntöjä? :D Minun mielestä on ihan toimiva sääntö, että jokaista valmistuvaa kohti saa aina aloittaa uuden - ja koosta viis ;D.
  On kivat sienet (totta kyllä, että kanavatöiden viimeistely in aika hankalaa... Itse en ole oikein keksinyt muuta kuin tyynyksi tai seinälle - ja kassiksi, ehkä...)
  Ihananvärinen huivi; mun mielestä hippityyli on just paras :D.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi niin väreiltään kuin malliltaankin. Ison projektin näytät ottaneen työn alle. Mielenkiintoista nähdä mikä siitä on kehkeytymässä :).

  VastaaPoista
 7. Oi ihania koulupäiviä sinulle, koulunpenkille palaaminen on virkistävää :) Aivan mahtavan huivin olet tehnyt, upea väri! Ja kanavatyökin näyttää niin nätiltä.

  Minä arvaan jättityötä myöskin, näyttää tutulta tuo yläosan muoto, onkohan se joku syksyinen? :)

  Lennu

  VastaaPoista
 8. Oi kun on hieno huivi tuosta Lehdosta.Mulla on sitä tuolla jemmassa,täytyy pitää tää mielessä kun just nyt tuntuu olevan sellanen hetki, ettei ehdi keskittyä käsitöihin. Minulle ei tule Novitaa ja tuo oli Novitan sivuilla vähän mitäänsanomattoman näköinen, mutta tämä kuva kyllä vakuutti.:)

  VastaaPoista