10. helmikuuta 2013

Pistoja, neulontaa ja virkkausta

Tässäpä alkuun edistyskuva "Autumn at Hawk Run Hollow" -mallista eli tuttavallisemmin AaHRH:sta. En tiedä johtuuko kuvajaan taidottomuudesta vai lumisateesta vaiko mistä, mutta värit näyttävät vähän hassuilta. Kangas on oikeasti vaalea ruskeankellertävä, mutta näyttää tässä aika harmaalta. Vaan mitäpä pienistä.


Tässä ensimmäisessä laatikossa sattuu olemaan ihan hillittömän kokoinen talo! Muutama tiiliskivi on tullut jo pisteltyä... Ja seuraavassa laatikossa onkin sitten melkein yhtä suuri lato. :)
Kyllä mulle taitaa sopia paremmin vähän isompien töiden pistely. Niihin ehtii tutustua ja sitoutua, eikä heti tarvitse ottaa stressiä että mitäpä seuraavaksi ja miten tämänkin viimeistelisi. Toki pikkumallejakin on välillä kiva tehdä.


Huomaan myös että nykyään en tahdo viitsiä pistellä sen tyylisiä töitä missä värit vaihtuvat koko ajan ja kuva tahdään eläväksi nimenomaan monilla värisävyillä ja tiheillä värinvaihdoilla. (Siksi kai se Lumikkikin tuntuu niin työläältä.) Toisessa ääripäässä ovat sitten yksiväriset mallit. Tämä malli on jo hyvinkin yksinkertainen väritykseltään, ja isommissa alueissa toistoa tulee aika paljon, mutta vielä ei ainakaan kyllästytä. Ja pikkutarkempia kohtia on tulossa. :)


Puikoilta vapautui tällainen siksak-hame, nämä kai ovat olleet suorastaan muotia... Melkoinen retroväripläjäys tuli varastoista löytyneistä veikkajämistä! En tiedä milloin ehdin kaupoille ostamaan kuminauhaa, sitä ennen tätä ei saa päälle. Tuosta ei ehkä tullut muutenkaan niin täydellisen mallinen minulle, mutta tulee sitä varmaan ainakin kotona lämmikkeenä pidettyä. Kunhan nyt näkee miten paljon se kuminauha kursii vyötäisiä kasaan. Olen aika pienikokoinen mutta lanteikas, joten tuo ei ehkä ole kaikista hoikistavin malli muutenkaan.


Perjantaina postilaatikosta löytyi uusi Novitan lehti, sitä on tullut selailtua ja muutama malli tekisi mieli toteuttaakin. Ostolakko on ehkä vähän liian jyrkkä sana, mutta joka tapauksessa olen säästökuurilla ja koitan myös vajentaa käsityötarvikevarastoani. Kaupassa sorruin kuitenkin tuohon Säde-lankaan, ihana turkoosin sävy! (Kuvassa näyttää vähän liian vaalealle ja siniselle tosin.) Tuota tekisi mieli ostaa lisääkin että saisin siitä jotain muutakin kuin tämän juuri aloitetun virkatun huivin. Ideoita?


Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi näytän vielä vuosia sitten pistellyn sydänaiheisen kirjanmerkin. Mallit ovat Mango Pratiquen "Coeurs"-vihkosesta. Muutama kirjanmerkki on tullut pisteltyä, mutta oikeastaan lisääkin tarvittaisiin...

IN ENGLISH; Here is a progress picture of AaHRH; there is a huge house in the first block but I think it´s coming along quite nicely.I do like stitching bigger models. I knitted a "Missoni" skirt from wool, but it didn´t turn out very flattering for my curves. Thick yarn, stripes and wide hips don´t match so well together. :)
I saw pretty turquoise colour yarn at the shop and had to buy it for a crocheted scarf. I started it last night.
In the last picture there is an old bookmark I stitched years ago. I think it suits well for the Valentines Day nearby.

9 kommenttia:

 1. Hieno pistely! Minäkin nykyään pidän enemmän selkeistä malleista, vaikka kaunista on kun värit vaihtuvat.
  Kiva hame. Tuo taitaa olla samantapaista siksakkia kun juuri kutomani sukat.

  VastaaPoista
 2. Mukavasi edistyy pistelysi!
  Onpas nätti tuo hamonen, kivat värit.

  VastaaPoista
 3. Mulla taitaa olla tuo sama malli kans jemmassa. :)

  Niin, ja se LHN:n malli meni jo toisaalle, sori!

  VastaaPoista
 4. Hienosti on pistelysi edennyt. Pirtsakka hamonen ja ihanan väristä lankaa koukulla.
  Arvontapalkintosi on postissa :).

  VastaaPoista
 5. Hauska tuo siksak-hame! Ihana. Pirteä.

  Hyvää jälkeä ristipistotyössäsi.

  Hyvää ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 6. AaHRH edistyy hienosti! Minä sain talon valmiiksi, mutta kurpitsat puuttuvat vielä ja muuta pientä, ennenkuin pääsen seuraavan ruutuun. Yläreunan isot kurpitsat ovat edelleen kesken myös :)

  Lennu

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuosta pistelystä tulee komea! Minulle taitaa jollain tapaa kanssa sopia nuo isommat pistelymallit. Ainakin niitä tulee haalittua ja aloiteltua... Kaipa sekin vaikuttaa, kun pieniä tulee tehtyä vaihtoihin. Niitä ei sitten enää viitsi itselle, vaikka kauniita pieniäkin olisi kyllä vaikka kuinka... Kiva hamonen, ja näyttää sopivan pistelysi väreihin :D. Juu, kotona minäkin neulehameitani käytän, mutta täytyyhän kotonakin jotain päällä pitää, joten sikäli...
  Nuo turkoosin sävyt ovat kyllä syötävän ihania. Minä sorruin Novitan klubikaupan tarjouksiinkin, vaikken taas olisi yhtään mitään tarvinnut - kyllä mulla sukkalankaa olis ennestäänkin ollut (muttei yhtä kivan värisiä kuin nämä tilatut ;D.) Minä aina päätän aloittaa tuon varastontyhjennyksen, mutta tulee täytettyä toisesta päästä - ja vähintään samaa tahtia!

  VastaaPoista
 8. Minusta tuo Missoni-henkinen hame on vallan ihana. :)

  VastaaPoista