11. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäisiä käsitöitä

Toistan taas itseäni, mutta viime aikoina olen tehnyt pieniä, nopeita neuleita ja hieman pistoja...


Paikallisessa käsityötarvikekaupassa oli kivannäköistä liukuvärjättyä kimallelankaa. Otin kerän kokeeksi, ja ensi alkuun neuloin tällaisen tuubikaulurin. Värit sopivat aika kivasti tuohon tytölle viime talvena neulomaani pipoon.


Lanka on tosi riittoisaa, sadan gramman kerästä meni arviolta kolmasosa. Tekisi vähän mieli hakea tuota lankaa kokeiltavaksi muissakin väreissä.
Tänään lämpömittari viimein painui pakkaselle, ja uusi neule kuulemma lämmitti mukavasti ulkoillessamme metsäpolulla.


Tämä siilikuva saattaa näyttää hämäävän tutulta, sillä neuloin samanlaiset jo loppuvuodesta nuorimmaiselle. Nämä matkaavat kuitenkin muualle; saimme kutsun 9-vuotissynttäreille, ja päivänsankari oli esittänyt toiveen siililapasista. Ovat muuten ihan samanlaiset kuin aiemmatkin, mutta jo loppuneen vaaleanruskean Maija-langan sijaan näissä on hieman tummempaa harmaanruskeaa Nallea. Pörrölankaakin jäi vielä pieni pallero kaksien lapasten jälkeen, mihinköhän sen saisi upotettua...


Itselleni neuloin huivin uusimman Novita-lehden ohjeen mukaan. Lankana samaa Nallea kuin lapasissakin, ja hapsuissa kaapista löytyneitä puuhelmiä.


Ihan kaunis huivi tuli, mutta hieman epäilen osaanko tuota kovin aktiivisesti käyttää. Olen todennut että ne helpoimmat pukea sattuvat useammin päälle, ja tämä reilut kaksi metriä leveänä (ohjeen mukaan n. 160 cm...) ei ole ihan nopein heittää niskaan kotoa lähtiessä.


Pistojakin tulee aina muutama silloin tällöin... AaHRH:sta tässä joulun aikaan valmistunut kuudes ruutu. Nyt olen siis vuoden pistelyn jälkeen vihdoin yli puolessa välissä! Tosin välillä on mennyt useita kuukausia etten ole tähän koskenutkaan, ja muutenkin olen pistellyt vähemmän kuin koskaan. Jospa tilanne vaikka tänä vuonna korjaantuisi. :)


Kuvassa seitsemäs ruutu vielä aivan aluillaan, mutta tänään hieman flunssaisena istuin sohvalla katsomassa elokuvaa ja Pieni talo preerialla -dvd:tä, ja työ edistyi ihan mukavasti.


Itselleni tilaamani joululahjakin saapui vihdoin eilen. Kolme mallia pitkältä, pitkältä wishlistiltäni sekä niitä lankatokkia suunnittelemiini joulupistelyihin. No, kyllähän se jouluisten pistelyiden aika taas koittaa... Voi kun pääsiskin heti aloittamaan tuota Rosewood Manorin mallia, tuon nyt työn alla olevan suoraviivaisemman työn vastapainoksi tekisi mieli pistellä vähän kiemuroita ja krumeluureja... :)
Nyt kun rikastuisin, niin tilaisin ison kasan käsinvärjättyjä lankoja noihin jo omistamiini malleihin!

2 kommenttia:

  1. Kivoja neuleita! Mutta eivät nuo kyllä pieniä ole, minulla menisi aikaa vaikka kuinka..
    Ihana joululahja itsellesi. Niin kauniita malleja.

    VastaaPoista
  2. Onpas ihananväristä tuo liukuvärjätty lanka! Oikein väriterapiaa pakkasiin :) Ja siililapaset ovat ihan parhaat. Meidän teinityttö just pyysi, josko hän saisi toisetkin, kun vanhat ovat jo muutaman vuoden vanhat. - Pistely on hyvällä mallilla, iso työ kun on, ja nuo sinun joululahjat ovat tosi houkuttelevan näköiset. Taas tuli sit mun listaan pari uutta "pakko saada" -juttua :D

    VastaaPoista