10. elokuuta 2011

Alkusyksyn tunnelmissa

Olemme koettaneet käyttää tehokkaasti lasten loman loppumetrit, on ollut kylpyläreissua, mökkivierailua, elokuvissa käyntiä ja niitä pakollisia vaateostoksia. Huomenna sitten alkaakin koulut... Uusia juttuja on edessä monenlaisia, mutta toisaalta on kiva pitkästä aikaa päästä tasaisempaan arkirytmiin. Ehkä tässä syksyn mittaan löytyy niille käsitöillekin vähän enemmän aikaa!
En ole vieläkään ollut kovin tuottelias, joten meinasi olla vaikeuksia keksiä mistä kirjoittaa. Nuorimmainen sitten muistutti, että hänen työtään ei ole laitettu blogiin ollenkaan. Joten tässä valikoima seuraavan sukupolven kädentöistä:Esikoinen innostui oikein tehtailemaan lapasia sen jälkeen kun koulussa tekivät kässäntunnilla yhdet, tässä juuri valmistunut pari. Ylhäällä on nuorimmaisen nalleaiheinen kanavatyö, jota on tehty pitkään ja hartaasti. Välillä työ on ollut puolikin vuotta kaappiin unohtuneena, mutta pikkuhiljaa se on edistynyt. Nyt ei puutu enää paljoa, ja tyttö otti tavoitteeksi että saisi työn valmiiksi ennen 7-vuotissynttäreitä. Alinna on keskimmäisen traktoritaulu, joka on ihan laskettava rp-työ. Tämä on tehty muutama vuosi sitten pojan ollessa 5-6 -vuotias, sen jälkeen hän onkin pitänyt vähän taukoa pistelyistä. :)
On kuvassa muuten omakin tekele, tuo taustalla näkyvä Hardanger-liina.Parina iltana olen ehtinyt pistelläkin, tässä aloitus siitä jo aiemmin vilauttamastani Blue Ribbon Designsin syysmallista. Tätä on ollut tosi ihana tehdä, silkkilangat ovat ihan unelmanpehmeitä!

IN ENGLISH;
We´ve been quite busy lately, trying to do everything before the kids´ school starts. Tomorrow is the first day of school, and it´s actually nice to get back to the normal routine.
Above is a picture of some of the things my kids have made; the newest pair of woollen mittens from the eldest, a teddybear picture that my youngest is stitching and a tractor that my son stitched few years ago. (He has been taking a little break from needlework since...)
Under the kids´ projects you can see my Hardanger table cloth.
Below is a start of the Blue Ribbon Design project. I really love those silks!

4 kommenttia:

 1. Aina on ihanaa nähdä, kun nouseva polvi on innostunut käsillä tekemisestä!

  VastaaPoista
 2. Taitavia lapsia! He ovat tehneet hienoja töitä. Ja äiti myös:).

  VastaaPoista
 3. Komppaan Outia eli tosi hyvältä tuntuu aina kun näkee lasten/nuorten tekemiä käsitöitä.
  Lapasia aina tarvitaan ,syksyn ja talven kylmät säät on kaikki vasta edessäpäin!

  Traktori-pistely on tosi söötti :)

  Arvaa vaan sainko sun esittelemistä Belle Soie-langoista silkkilanka kuumetta!?

  -teimme ystävien kanssa tilauksen 123 Stitchiin
  ja valitsin JBW-designes enkeliini ihanan punaisen sävyn ja pari muutakin lankaa on tulossa...
  silkit vaan on niin ihania! :)

  VastaaPoista
 4. Minä olen parikin kanavatyötä ostanut 10 v. tyttärelleni, mutta ei oikein ole ottanut tulta alleen tämä kirjomisinnostus. Nyt ristipistotapaamisen jälkeen (kun kolmella pistelijällä mm. Lumiruusulla oli pistelyitä tekevät tyttäret mukana) hän halusi aloittaa myös ristipistotyön. Saa nähdä innostuisikohan hän nyt. Olisi niin mukavaa, että olisi yhteinen harrastus =D

  Tuo Blueribbonin syysaloitus näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista