25. elokuuta 2011

Pistelyitä ja uusi aluevaltaus ;)

Tässä aluksi pari kuvaa keittiön tauluista. Ovat jo aikaa sitten pisteltyjä, mutta kivasti tähän vuodenaikaan sopivia.


Tässä on samalle kankaalle pisteltynä Goode Huswifen mallit "Ira Ray Crow" sekä puolisonsa "Ida Mae Crow". Tykkään kovasti lintumalleista ja jotenkin kaikki varislinnut ovat minusta niin sympaattisia. Tämä on kyllä seinällä ihan ympärivuotisesti, mutta värit ja kukkaset tuntuvat minusta jotenkin syksyisiltä.Margarethalta tilattu kaappimallinen pistely on tietysti nyt ajankohtainen, omppuja tulee popsittua suoraan puusta joka päivä. Minulla on tätä samaa sarjaa myös syksyinen sekä jouluinen malli ja vuodenajan mukaan sitten vaihdan sopivan seinälle. Keväinen/alkukesäinen malli vain puuttuu!
Kuvassa näkyy myös keittiöaiheinen pistely, jota oli tosi kiva tehdä helmineen ja koristeineen. Valmistumisesta on niin kauan etten millään jaksa muistaa suunnittelijaa, mutta Violariumista olen kitin joskus ostanut.
Tämän verran olen edistynyt Blue Ribbon Designsin työssäni. Monena iltana olen nukahtanut neula kädessä, tai sitten olemme viettäneet leffailtaa (mahdollisine oheisherkkuineen...) joten aika pikkuhiljaa tämä on kasvanut. Mutta ei kiirettä! Tätä on niin ihana pistellä ettei haittaisi vaikka siinä menisi koko syksy. Joko olen maininnut tarpeeksi monta kertaa että nuo Belle Soie -silkit ovat aivan ihania?!
Minulla on tapana kaivaa rp-projektini esiin vasta iltayhdeksän jälkeen, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Jotenkin tämä jäi tavaksi lasten ollessa ihan pieniä jolloin heidän hereilläoloaikanaan pistely ei olisi onnistunutkaan. Päiväsaikaan saatan sitten tehdä jotain muuta, vähemmän keskittymistä vaativaa käsityötä. Sellaista, jonka malttaa tarvittaessa laittaa syrjään jo pienen hetken jälkeen. :)

Ja sitten jotain sellaista mitä minun käsistäni harvemmin syntyy... Tadaa, Toiset koskaan kutomani villasukat!Ja ne ensimmäisethän valmistuivat luonnollisesti yläasteella kässäntunnilla...  Muistan vielä tehneeni vauvansukat tuolloin puolivuotiaalle siskolleni, jotta pääsisin hommassa mahdollisimman vähällä.
Nämä ovat miehelleni, Seiskaveikan raitalangasta lankavyötteen perussukkaohjeen mukaan. Tunnustan vielä senkin että aloitin näitä mukamas itselleni, mutta kantapään jälkeen totesin että turhan väljää tulee. Purkamaan ei tarvinnut ruveta, kun miehen jalkaan sopi oikein mainiosti. Ja hyvä näin, hänen sukkalaatikossaan onkin paljon surkeampi tilanne kuin omassani, ja värikin sattui olemaan sopiva.
Olen aina väittänyt itselleni etten tykkää neulomisesta ollenkaan, ja olenkin vältellyt koko touhua. Lasten vauva-aikoina tein joitain villapöksyjä ja -nuttuja, mutta ne taitavat mennä hormonien piikkiin. :)
No, nyt huomasin sukankutomisen olevan ihan helppoa ja kohtalaisen kivaakin, joten varmaan jatkoa seuraa jossain vaiheessa.
Osaisikohan joku kokeneempi neuloja vinkata mikä olisi sopiva silmukkamäärä pienehköön naistensukkaan (koko 36)? Tuo vyötteessä ollut 48 s oli liikaa vaikka käsialani on mielestäni aika napakkaa ja käytin 3 1/2 puikkoja. 

IN ENGLISH;
The First two photos show some cross stitch projects that I have made some time ago. They are hanging on our kitchen wall and I thought I´d show them now as they look appropriate for this time of the year. 
I´ve been working on my Autumn project and slowly it´s growing. I´m really enjoying stitching this one.
I´ve just finished knitting my second pair of socks ever! They are really basic but I´m quite proud of myself as I never really learned to like knitting. But it was very easy and I´ll definitely knit more later. These socks are for my husband. (And the first pair that I knitted was when I was in school and they were tiny baby socks.)

8 kommenttia:

 1. Ihana uusi blogi luettavaksi. Niin kauniita töitä sinulla täällä on. Hauska tuo varispariskunta ja ihania nuo muutkin syksypistelyt.
  Mukavaa syksyä pistelyjen parissa.

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska idea pistellä nuo varikset samaan tauluun. Kauniita ovat kaikki pistelyt ja tuo Blue ribbon desings -työ on edistynyt hienosti. Olen kyllä vaikuttunut, jos nuo ovat vasta toiset kutomasi sukat. Olen itse kutonut ehkä viidet, eivätkä yhdetkään kyllä olleet noin hienot! =D

  VastaaPoista
 3. Kivat nuo keittiösi taulut. Ja todella hienot sukat! En kyllä uskoisi, että ne ovat toiset kutomasi, hienoa työtä! Se oikea silmukkamäärä löytyy kokeilemalla, olen aloittanut ja purkanut eräänkin kerran:).
  Pitäisipä kokeilla noita silkkilankoja, olet kyllä sen verran niitä kehunut:):).

  VastaaPoista
 4. Taulusi ovat (jälleen) nättejä. Siitä Cross stitch goldista, jos tahdot, voin myydä sen sulle ale-hinnalla, kun olen syysmallit pistellyt. En tarvitse lehteä sitten enää. Menee varmaan pari viikkoa, jos pistelen ne pari mitä ajattelin (ja pöllö on varmasti se toinen :)

  VastaaPoista
 5. Oi-oi, kun onkin kiva varismalli! Sama juttu täälläkin: lintumallit saavat aina sydämen läpättämään :).

  Ja nuo sukathan ovat viimeisen päälle, eli teet kuin vanha tekijä - että ei muuta kuin vain uutta puikolle!

  VastaaPoista
 6. Hei! kiva kun vierailit blogissani! Sinulla on paljon samoja malleja mitä minullakin. Kuolaan erityisesti tuota omppupuu kirjontakaappia. Multa löytyy sama malli, mutta on tekemättömänä. Löytyy myös muita samaan sarjaan kuuluvia, se jouluinen on sellainen ovi-malli, jossa on kissa.... Voih, pitää päästä heti tuota kaappia pistelemään! Muitakin samoja malleja minulla on kuin mitä sinä olet tehnyt. Hyvä maku siis sinulla pistelyiden suhteen!

  VastaaPoista
 7. Tämä kiva blogi-päivitys oli mennyt multa "ohi"
  kun olin Skeittarin kanssa reissulla..

  Tosiaan hyvä oivallus tehdä lintu-pariskunta samalle kankaalle!!

  Blue Ribbon malli on niin soma ,ja ai,ai noita lankoja..
  Tuskin maltan odottaa että saan aloittaa pistelemään joulukoristeita ostamillani erilisilla punisen sävyisillä belle Soie-lamgoilla.
  Mutta nyt ohjelmassa on
  Erittäin Salaisia Töitä :)

  VastaaPoista
 8. Nuo linnut ovat kyllä vinkeitä. :)

  VastaaPoista