2. elokuuta 2011

Viimeinkin valmis ...ja keskeneräisiä


Tällaisena takkuilevana käsityökesänä sain vihdoin edes yhden jutun valmiiksi. Työ ei ole suurensuuri, mutta kyllä meinasi otta koville. Eli tällainen hassu poikue on koko kesän tahtonut tulla valmiiksi;
Tämä on Dimensionsin Petites -sarjasta kitti nimeltä Ugly Duckling. Pistellyn alueen mitat ovat vain 10x20 cm, mutta kokoon nähden näpertelyä tuntui olevan suhteettoman paljon, onhan tuo ihan täyteen pistelty. En alun perinkään ollut tästä pistelustä mitenkään hirveän innostunut, ajattelin vain että täytyypä tuokin tehdä alta pois.
Tämä ei ole ihan "ominta" tyyliäni, mikä varmaan vaikutti pistelyinnokkuuteen, samoin kankaana oleva 18 count -aida. En oikein tykkää aidakankaasta, pellava on niin paljon kauniimpaa ja muutenkin voittaa aidan 100 - 0! ;) Mutta sisulla sain vihdoin valmiiksi ja ihan hauskan näköinenhän tuo on valmiina.

Minua pyydettiin näyttämään myös keskeneräisiä töitä. Pistelyitä on kesken nyt vain yksi;

Tämäkin on kitti - minulla tuntuu nyt olevan sellainen vaihe että kaikki kitit täytyy pistellä "alta pois".( Malleja mahtuu laatikkoon niin paljon enemmän kuin kittejä...) Kuten näkyy tämä onkin sitten vähän isompi työ, pistelin tätä keväällä varmaan melkein 2 kk, ja sitten pakkasin tämän laatikkoon odottelemaan syksyä ja pidempää pinnaa. Tämä on tytön toiveesta hankittu, kitin nimi on Snow White Discovers the Cottage.
...Ja tämäkin tehdään aidalle! Tätä on kyllä silti ollut paljon mukavampi tehdä kuin tuota edellistä työtä, on kiva seurata kun maisema pikkuhiljaa kasvaa. Tällaisessa isommassa maisematyyppisessä työssä aidakankaalla on etunsa, pitkien matkojen päähän laskeminen on helpompaa eikä tule niin herkästi virheitä. Ja koska tämäkin pistellään aivan täyteen, ei valmiiseen työhön jää näkymään "rumentavia" aidaruutuja. :)
En taida vieläkään jaksaa tätä jatkaa, mutta toivon mukaan se tässä syksyn mittaan edistyy!

Vilautan vielä vähän toisenlaista keskeneräistä;  
Pahimmilla helteillä aloitin pikkupeittoa isoäidinneliöistä, lankana Novitan Miami. Tämän vaativampaa kun ei kuumalla jaksa! Teen tästä sen kokoisen mihin nuo kuusi kerää valkoisine reunoineen riittävät.
Virkkuutöitä minulla on kaksi muutakin kesken, mutta niitä en nyt jaksanut kaivaa esiin kuvattavaksi. Toinen on iso tilkkupeitto isoäidinneliöistä, lankana 7 Veljestä, pääasiassa jämä- ja purkulankoja, värit vähän syksyisempiä. Toinen on tunikantekele Puro Batik- langasta, mutta sen kanssa iski turhautuminen ja nakkasin sen kaapin perälle. Etu- ja takakappaleet sain valmiiksi, ja sitten alkoi tuntua että tästä ei tule hyvä... Siis kuka olisi arvannut että raidoitus lihottaa! ;) Vähän on pyörinyt mielessä että jos löytäisin jonkun kivan hartiahuivin ohjeen, niin purkaisin tunikan, ja langat pääsisivät käyttökelpoisempaan muotoon.

IN ENGLISH;
Finally I have finished something! That little kit by Dimensions seemed to take forever, and I was quite frustrated with it. I really don´t like working on aida fabric. But now I´m happy it´s finished and it looks ok.
Next picture is a project I worked on last spring, and now it´s on hold. It´s a kit called Snow White Discovers the Cottage, and I´m stitching it for my daughter. This is a long term project, and hopefully it will grow during autumn.
Below is my little granny square blanket I´m crocheting with soft cotton yarn. I started it a couple of weeks ago. I also have a bigger woollen granny sguare blanket that I´m working on, but I put it on hold for summer, and I have an unfinished tunic which I´ll propably never finish!

5 kommenttia:

 1. Minusta ankat ja sammakko on upea ja se
  H.C. Andersenin satu aivan ihana ,tykkään vanhoista "oikeista" saduista,Grimmeistä ja Topeliuksista.

  Juu,ystäväni Sari (Kukkatarha-blogi)on tehnyt petites asrjan töitä ja eilen kävin hänen luonaan konsultoimassa kun minun pitäisi pistellä Isännälle Joulu-lahjaksi sarjan
  "Lapin-aiheinen" Moonlit Cabin.
  Nyt jo kauhistuttaa kun kankaana on t.sininen 16count aida :/
  -malli ei myöskään oo yhtään mun tyyliä mutta jostain syystä aviomies ei niin ehkä ihastuisi vaal.pun ruusuista ?! :D

  Lumikki-työ on upea oon nähnyt tuon kuvan jossain netti-kaupassa.

  VastaaPoista
 2. Hienoja töitä. Varsin pitkää pinnaa vaativat kyllä nuo työt:). Mutta sitten hienoa, kun ovat valmiita.
  Kiva peitto tulossa, Miami on mukava lanka virkata.

  VastaaPoista
 3. Tuo Uckly duckling on aivan upea! Hienolta nähyttää myös tuo seuraava projekti. Minäkin olen joskus valinnut uusia projekteja sen perusteella, että vievät liikaa tilaa kaapista =D. Malleja on helpompi säilyttää, mutta minä olen niin perin tylsä ihminen, että minulle tuottaa suurta tuskaa valita se kangas mille niitä pistelee.

  VastaaPoista
 4. Upeita töitä täällä näytillä vaikka kuinka. Kiva katsella mitä olet vuosien varrella tehnyt. Isot ja täyteen pistellyt työt on upeita.

  VastaaPoista
 5. Jaa-jaa, mistähän tuommoisen "alta pois" -herätyksen saisi... Ihana ja suloinen ja upea tuo tipupistely!! Kaunis myös tulossaoleva keskeneräinen, ja niin makeenväriset isoäidinneliöt!

  VastaaPoista