10. syyskuuta 2011

Syksyn lehtiä ja auringonkukansiemeniä

Kiitos kannustavista kommenteista viimeistelemättömien töiden suhteen! Täytyy yrittää ryhdistäytyä niin ettei tilanne siellä lipastonlaatikossa enää paisuisi... Isommilla töillä on yleensä ennenpitkää toiveita päästä kehystämöön, mutta niillä joille pitäisi itse tehdä jotain saattaa olla huonompi kohtalo. :(
Jos en saman tien pistelyn valmistuttua saa jotain aikaan, työ unohtuu... Olen kyllä kovasti ihaillut muiden kauniita viimeistelyjä, joten ehkä se inspiraatiokin joskus tarttuu ja unohdan ne tavanomaiset selittelyni (en osaa käyttää ompelukonetta, ei ole kärsivällisyyttä eikä itseluottamusta jne...)

Nyt se surullisenkuuluisa lipastonlaatikko on saanut uuden asukkaan...


Eli sain valmiiksi Blue Ribbon Designsin mallin "Autumn Leaves and Sunflower Seeds". Työ on pistelty 36 count luonnonvalkoiselle pellavalle käyttäen yhtä Belle Soie -silkkilangan säiettä.
Tämä oli tosi rentouttava ja yksinkertainen malli pistellä, ja syksyiset värit ilahduttivat kovasti näin alkusyksystä. Lankaan todella ihastuin ja oli positiivinen yllätys huomata ettei tähän työhön kulunut kuin murto-osa langoista. Eli vaikka ostaessa tuntuivat kalliilta, jäi vielä paljon jäljelle tulevia töitä varten. :)Ja vielä yhdet sukat:


Nuorimmaiselle kudoin Nalle-langasta tällaiset talven tuiskuja vastaan. Kerät eivät kyllä paljoa vajenneet näin pienistä sukista, joten täytyy jossain vaiheessa kehitellä vielä jotain vaaleanpunaista. Nyt tuntuu että sukkapuikot saavat mennä vähäksi aikaa kaappiin, jospa nämä alkeet olisi jo opittu. ;)

IN ENGLISH;
I finished my Blue Ribbon Designs sampler. It was very nice to work on. I also knitted a pair of socks for my youngest daughter. There´s still a lot of pink yarn left so I´ll do something with it one day.

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana pistely!!! Sinun on AIVAN pakko laittaa tuo esille tavalla tai toisella, on niin kaunis ja ajankohtainen.

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana pistely! Kyllä se kehystäminen onnistuu oikein hyvin, apuna maalarinteippi...
  Tuostahan kyllä saisi vaikka mitä muutakin.
  Söpöt sukatkin olet ehtinyt kutoa.

  VastaaPoista
 3. Ihana,ihana ,ihana!!!
  Ihan totta varmaan kauneimpia syksytöitä joita oon ikinä nähnyt,sulla on upean siisti "käsiala".
  Ei riitä enää sanat...

  -kyllä silkkilangat on aina hintansa arvoisia,värit ja kiilto ihan omaa luokkaansa.
  Minäkin olen huomannut että silkkilanka riittää pidempään kuin saman kokoinen puuvilla-tokka!
  Miksiköhän ??!!

  Nyt täytyy äkkiä pistellä mun käsillä oleva Tytön Toivepistely (pieni) että saan aloittaa sen JBW joulukoriste-enkelini silkeillä!! :)

  Olen vähän suunnitellut että ensi vuonna uskaltaisin EHKÄ jo tarjoutua viimeistelemään (tietenkin ilmaiseksi!!) muidenkin pieniä töitä...
  Minä kun tykkään taas tosi paljon näpertää pinkeeppejä,pikku-tyynyjä,saksikoristeita tai rasian-kansia..
  Sarille (Kukkatarha) ja Pirkolle olen jo luvannutkin viimeistellä joulukoristeita täksi Jouluksi :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana työ. Niin syksyiset värit ja harmoninen kokonaisuus. Esille vain vaikka tuollaisenaan :)

  Minä olen verrattain laiska viimeistelijä. En jaksa opetella uusia tapoja viimeistellä, koska en vain tarvitse siten täten ja tuoten viimeisteltyjä pistelyitä. Ripustettaviksi tarkoitetuista tulee tauluja tai pikkutyynyjä ja lopuista sitten jotain muuta...

  VastaaPoista
 5. Ihana tämä(kin) työ. :) Eiköhän me jonain päivänä saada se viimeistelemättömien laatikko tyhjäksi. Täyryy yrittää olla positiivinen, heh hee. :D

  VastaaPoista
 6. Pirteät sukat ja ihanaakin ihanampi syyspistely, niin pehmeät syysvärit. Älä tuota nyt vaan laatikkoon piilota :).

  VastaaPoista
 7. Onkin kaunis syksypistely, tämä täytyisi kyllä saada esille ihan heti! (Helppo vinkki, jonka tässä yhtenä päivänä oivalsin: Laitoin "Miss Parisin" roikkumaan ihan semmoisenaan, pistelyvalmiina, pyykkipojalla sopivaan paikkaan, joka meidän tapauksessa sattuu olemaan kuistin varjonpuoleinen salusiinitanko - salusiinin sisäpuolelle, siis. Siinä se ei saa liikaa aurinkoa, eli värit pysyvät, ja on veikeästi esillä, vaikka viimeistelemätön onkin.)

  Niin, niitä puuvillaisia sukkalankoja olen tilannut nettikaupasta. Niistä teen kutakuinkin kaikki ostokseni, koska en pidä kaupoissa kiertelemisestä, eikä tässä ihan lähellä kauppoja olekaan. (Minulla kun ei ole omaa autoa käytössä, ja asun maalla. Viikonloppuna emme juuri shoppailureissuja viitsi tehdä - emmekä muitakaan "huviajeluita". Iltaisin puolestaan isäntä käy töistä tullessa ruokakaupassa, ja se piisaa meille arkishoppailuksi :D.)
  Nuo Sockina Cotton -langat olen tilannut Käsityökorista, mutta voi olla, etteivät kuulu enää valikoimaan, koskapa taitaa olla parisen vuotta, kun niitä sieltä enemmän hamstrasin, kun lankaan tykästyin. Samansorttisia lankoja kyllä varmasti on valikoimassa joka lankakaupassa.

  VastaaPoista
 8. Tosi nätti, vaikka helposta ja rentouttavasta en tiedä, jos olet yhdellä säikeellä pistellyt 36ct kankaalle =). Mulla ehkä menis hermot...

  VastaaPoista
 9. Ihani töitä, ei voi muuta sanoa. Minullakin on tuo lehti, jossa pieniä syksyisiä eläinaiheita ja minulla on kirjanmerkkikin siinä, mutta en ole pistellyt. Nyt kun näin tuon sinun taulusi alla olevasssa postauksessa, niin harmittaa ihan, etten ole pistellyt.
  Jos vielä haluat sen Cross Stitch Gold -lehden, josta pistelin pöllön, niin laita mulle sähköpostia pilvipeili@yahoo.com

  VastaaPoista