3. syyskuuta 2011

Varoitus! Sisältää rp-töiden kaltoinkohtelua

Syksy on ihan tosissaan tullut. Ilma on viilennyt ja ensimmäinen flunssa iskenyt. Meidän pihan pihlajanmarjat hävisivät hetkessä, kun rastaat kävivät vähän herkuttelemassa. :)
Ihan ensimmäiseksi en tohdi näyttää noita otsikossa varoiteltuja kaltoinkohteluja, tässä yksi syksyinen pistely jota on pidetty ihan nätisti ja arvolleen sopivasti:


Tämä on yksi omista suosikeistani omien tekeleitten joukossa. Jostain vuosien takaisesta World of Cross Stitching -lehdestä bongasin näitä syksyisiä pikkumalleja, ja kivoimmista kokosin tällaisen taulun. Muutama vuosi tämänkin tekemisestä jo on, ja ympäri vuoden tämä on seinällä. Tykkään niin paljon metsäneläimistä ja syksyisistä aiheista ja väreistä, että ei sitä raaski kappiin piilottaa!
Nämä sen sijaan, hmmm...


Ja nämä,


Ja vielä nämä...


 Kaikki nämä reppanat asuvat lipastonlaatikossa piilossa ja melkeinpä unohdettuina! Ja vanhimmat "potilaat" ovat maanneet siellä jo viitisen vuotta! Kehystämättöminä, viimeistelemättöminä. Onko tämä sen arvoista kohtelua mitä nämä työt ansaitsevat kaikkien niihin käytettyjen tuntien jälkeen? Tiedän, että ei todellakaan, eikä minulla ole edes esittää mitään puolusteluja. Pelkkää laiskuutta ja aikaansaamattomuutta!
Vähän hävettää...

Loppuun vielä vähän positiivisempi asia:


Olen jatkanut sukankutomisharjoituksia. Tällä kertaa tein "lasten koon" ohjeella (40s) ja käytin nelosen puikkoja, ja tuli kuin tulikin omaan jalkaan sopivat. Kiva että tuli, sininen ja ruskea ovat molemmat lempivärejäni. Seuraavaksi onkin sitten tilattu jotain vaaleanpunaista. :)

IN ENGLISH;
I stitched this autumn sampler some years ago using small motifs from a WOCS magazine. It´s one of my favourites as I love forest animals and autumn colours. 
I´m a bit ashamed to show how I treat some of my finished pieces, but I show them anyway. They lay at the bottom of a drawer and never see the daylight. Hopefully I will get them framed/finished one day, as this is not a decent way to treat them, after all the work put into them.
I knitted another pair of socks, and these are right size for me. My favourite colours, blue and brown! :)

10 kommenttia:

 1. Havaitsin keväisenä Violariumin Ristipistoviikonloppuna, että on aika monia pistelijöitä, joiden töistä suuri osa lepäilee lipastonlaatikoissa :). Toisaalta, niitähän voi viimeistellä sitten, kun tarvis on. Siististi varastoituna kestävät kyllä aikaa, ja ovat ainakin valolta ja pölyltä suojassa :).

  Tuo ylimmäinen eläintaulu on minustakin ihana: kiva idea laittaa pikku hahmot samaan tauluun!

  Kyselit blogiotsikossani olevan "Halloween-pötkylän" mallin lähdettä. Se on Just Cross Stitchin vuoden 2009 Halloween-numerosta.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, ja minä voisin sitten puolestani kysellä tuon toiseksi ylemmässä kuvassa oikealla näkyvän pyykkinarupistelyn lähdettä (sen, missä on kana - ja pöksyt pyykkinarulla...) - Minähän näes keräilen noita pyykkinaruaiheita :D.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania pistelyitä kaikki! Minullakin on pino pistelyitä kaapissa odottamassa, että joko saan lottovoiton tai inspiraation tai että saan aikaiseksi pistellä viimeisetkin samaan sarjaan kuuluvat ja voin sitten taas odotella sitä lottovoittoa....

  VastaaPoista
 4. Oi miten hienoja töitä! Tuo taulu on ihana!
  Eihän se haittaa, jos työt odottavat valmiina viimeistelyä. Niistähän on kiva suunnitella vaikka mitä! Ja jos yhtäkkiä tarvitset jonkun lahjan esim, niin sieltähän laatikosta löytyy. Kyllä varastoja on hyvä olla:).
  Hienot sukat!

  VastaaPoista
 5. Syys-taulu on tosiaankin upea..herkullisia värejä ja yksityiskohtia !!

  Ihan menee sanattomaksi -miten paljon ihanuuksia sinulla onkaan pisteltynä.
  Viimeisen kuvan ruusutyö on ihana!!!
  Mikä malli se on?
  Entäpä Joulu-nalle?

  Hyvä kun varastoja :) :)

  Villasukkia tarvitaan näin syksyllä..olet taitava (terveisin " eräs neuletaidoton " :D

  VastaaPoista
 6. Juuuh, täällä myös toinen kaltoinkohtelija. Mulla lojuu kans laatikossa vaikka kuinka paljon pisteltyjä töitä. :) Sulla on kyllä kans hienoja pistelyjä valmiina. Mitenhän sitä innostuis vielä viimeistelemäänkin niitä? :)

  VastaaPoista
 7. Voi mahdoton, miten paljon ihania pisteltyjä töitä sinulla onkaan. Kyllä ne ehdottamasti kannattaisi viimeistellä esille eli intoa siihen! Muistatko, missä on tuo valkoisella pistelty sydänmalli, jossa on pariskunta. Meillä on häät tulossa ja heti tuli mieleen, että tuosta saisi kivan kortin.
  Syksytaulu on myös tosi ihana, kivasti olet siihen kuviot sommitellut.

  VastaaPoista
 8. Voi että miten kauniita töitä sinulla ja niin niin paljon! Oi noistahan saa vaikka mitä. Minä aina koitan kannustaa ompeluhommiin, tyynyjä ja koristeita tekemään ja osan viemään ihan kehystämöön, saa sitten arvokasta ja kaunista taidetta seinille. Ei sillä, kyllä mullakin on liian paljon valmiita odottamassa lopullista muotoaan, välillä se harmittaa kun kurkkii tuonne laatikoihin.

  Syksyinen taulu on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana tuo eläintaulu. Kertakaikkisen hieno :)

  VastaaPoista
 10. Valtavasti ihania töitä sinulla odottelemassa viimeistelyä! Minulla on tapana aina viimeistellä samantien, kun haluan työn heti esille. Nyt on kyllä pari valmista odottamassa kehystämöön pääsyä ja yhteen pitäisi löytää sopivia pahveja, että saisi koottua siitä rasian.

  VastaaPoista