1. toukokuuta 2012

Jeremias ja kumppanit

Koko ajan ei jaksa heilua haravanvarressa tai muuten ulkoilla, vaikka tuo kevät villitseekin, joten tulin välillä esittelemään näitä viime aikojen tekeleitä:


Tämä tuli viimein valmiiksi, yllättävän paljon oli pisteltävää noinkin pienessä mallissa. Kyseessä on siis Jeremias Rimppakinttu Beatrix Potter -mallikirjasta, viimeistelystä ei ole vielä mitään tietoa. Värit näyttävät kuvassa pikkuisen haaleilta, ovat oikeasti sellaisia kivoja alkukesäisen vaaleanvihreitä ja -sinisiä.
Potterin tarinassahan Jeremias joutuu onkiretkellään suuren lohen kitaan, mutta pelastuu täpärästi kun lohi ei pidä Jeremiaan sadetakin mausta! :)


Viikon villasukissakin on sinisen ja vihreän sävyjä... Taas tällaiset raidoitetut Tico Tico -sukat, nämä ovat vähän omemman värisetkin kuin ne aikaisemmat pinkkiraidalliset.
Jos joku jo ihmettelee näitä ainaisia villasukkia, niin niille on kyllä ihan oikeasti tarvetta! :) Käytän lähes pelkästään villasukkia, "kaupan sukat" vaihdan yleensä vain lenkille lähtiessä. Ja ei tuossa kesällä kuitenkaan kovin pitkää sukkataukoa tarkene pitää...


Tässä vielä yksi vanhempi työ, kun tämä nyt sopii päivän teemaan... Samasta Potter-mallikirjasta on tämäkin, ja nuorimmaisen "unitauluksi" sängyn viereen aikanaan pistelty. Teksti on pätkä Petteri Kaniini -tarinasta. Tuo kuva on minusta niin mainio, kun Petterin asennosta näkee heti että sana ei mene perille! :)

IN ENGLISH; We are finally enjoying beautiful spring weather here in Finland. I´ve been cleaning the garden, but as you can see I´ve had some time to stitch as well. Jeremy Fisher is finished, and so is the newest pair of socks.
The Peter Rabbit picture is an old one, I ´ve stitched it for my youngest dauhter´s bedside. The verse is from the Peter Rabbit story, in Finnish of course.

10 kommenttia:

 1. Hauska Rimppakinttu ja tuo vanhempi Potter-työ on suloinen, ihana olis itsekin pistellä tuo!
  Täällä ainakin niin kylmä tuuli, että nuo kauniit raitaiset villasukat olisi tarpeen!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania molemmat Potter työt,Rimppakinttu on niin keskittynyt kalastamiseen ja Petteri selvästi suunnittelee tutkimusmatkaa kaalimaalle !

  Täällä länsirannikollakin on kamalan kylmä tuuli eli oikein sopiva sää istua soffan nurkassa ja pistellä :)
  (tietenkin villasukat jalassa )

  Komeat raitasukat-Mummikin on kutonut minulle yhdet sukat Tico Ticosta,tosi kivan tuntuiset olivat jalassa.Niiden väri oli ruskeankirjava...

  VastaaPoista
 3. Mainio sammakko. Tykkään pupuista kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Jeremias on oikein lutuinen ja unitaulu on suloinen myös. Teksti kruunaa kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 5. Onpas Jeremias raikkaannäköinen, rupesi tekemään mieli itsellekin. Siinä kirjassa on kyllä kaikki mallit sellaisia, että ei kun neulalla vaan koreasti, ja pian :D. Kiva on puputaulukin, tykkään kanssa erityisesti tuon Petterin ilmeestä; on niin aito :).
  Kivannäköiset sukat kans. Samoilla linjoilla olen villasukkien käytön kanssa. Isännän kanssa käytämme yöt ja päivät, kesät talvet. Mitä nyt isäntä laittaa kouluun ohuemmat, kun ei mahdu työkenkiin. Mulla sensijaan toisiin lenkkareihin mahtuu, joten myös lenkille voi laittaa villasukat :D. Meillä on kivilattia, niin sukat pehmentävät myös askellusta, ettei tule kotihommissa selkä kipiäksi.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo jeremisas Rimppakinttu! Värit ovat tosi hyvät.

  VastaaPoista
 7. oi, aivan ihania BP pistelyitä!!! Ja sukkien värit on aivan mielettömän ihanat!!

  VastaaPoista
 8. Kiva, että tuli neulatyyny perille :). Ei se mikään kummoinen vaihtari ollut, mutta jonkinmoinen kiitos huomaavaisuudesta :).

  VastaaPoista
 9. Ihana rimppakinttu! Ja tosi kiva tuo vanhempi BP.

  VastaaPoista
 10. Ihania Pottereita! Tuo puputaulu on munkin pakko pistellä joskus,se on niin osuva kun mulla on kolme tyttöä ja yks tuollainen Petteri joka ei ihan välitä kuunnella mitä mammalla on asiaa :)

  VastaaPoista